Ветеранката на фолка Сашка Васева не е претрупана с ангажименти,

...
Ветеранката на фолка Сашка Васева не е претрупана с ангажименти,
Коментари Харесай

Сашка Васева ще взима 1700 евро пенсия

 Ветеранката на фолка Сашка Васева не е претрупана с задължения, само че въобще не се тормози за старините си. Изпълнителката на тогавашния чалга шлагер " Левовете в марки " не заплаща нито лев осигуровки, само че когато навърши 67 години, ще прибира всеки месец внушителните за родните стандарти 1700 евро пенсия от Германия.

Тъй като от 18 години Сашка фиктивно била назначена още през 2001 година във компанията на мъжа си, след години тя щяла да получава към 1700 евро пенсия. Според немското законодателство, за прилагане правото на пенсия, се претендирал най-малко 5 години трудов стаж. Макар че хал-хабер за бизнес делата на брачна половинка си, Сашка фиктивно била назначена като негов чиновник. Повечето от известните реализатори у нас, които по соцвреме се водели " свободна специалност " – композитори, музиканти, актьори, са получавали единствено възнаграждения и удръжките от налозите им са покривали единствено риска " трудова акцидент ", само че не и пенсия. Такъв бил казусът с естрадните митове Мими Николова, Развигор Попов и Стефка Берова. Ако брачният партньор на русокоската от Ресилово не бе измислил тарикатския способ, някой ден тя щяла да претърпява единствено от обществена пенсия поради минималния си трудов стаж у нас. 

Макар че връзките на Сашка с мъжа й са на приливи и отливи, Христо, който е вносител на автомобилни гуми мислел практично и желал да подсигури бъдещето на майката на двете му деца. Преди време разправиите на двамата даже стигнаха до Агенция за протекция на детето. Причината – Бакърджиев желал неговите наследници Христо-Никола и Христина-Елена да получат солидно обучение в Германия. Майка им Сашка обаче държала те да порастват измежду природата в родното й Ресилово, написа " Уикенд ". 

" Имаме две прелестни деца, за които доста ме боли, че не получават нужното обучение. Майка им е прекален фанатик на тематика селски живот, чист въздух и екологична храна, само че се получава по този начин, че едното идва за сметка на другото – не е реализирано рационалното равновесие. Аз желая децата да имат солидно обучение, имам тези благоприятни условия те да го получат по света – те са и немски, и български жители, а майка им ги лимитира до границите на селото! Потърсих за подпомагане Агенция за отбрана на детето. Сашка е неповторима по своята неповторимост и неяснота! Тя е по едно и също време като шифъра на Леонардо и древноегипетски писмен знак. Всичко може да унищожи и разсипе, само че твърди, че го прави от обич ", жалваше се преди години Христо. 

Днес двамата са в чудесни връзки. Сашка отчела, че той е прав и фамилията живее ту в София, ту в Мюнхен. Певицата наскоро побесня от следващите клюки, че е пред бракоразвод и даже заплаши медии със съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР