Ветеранът Златан Ибрахимович заяви днес, че се надява да играе

...
Ветеранът Златан Ибрахимович заяви днес, че се надява да играе
Коментари Харесай

Ибрахимович: Надявам се да мога да играя на Евро 2024

Ветеранът Златан Ибрахимович съобщи през днешния ден, че се надява да играе на идващото европейско състезание по футбол, без значение от възрастта си, на фона на приготовленията на неговия шведски народен тим за първата подготовка против Белгия. 41-годишният нападател е на път да счупи върха на именития вратар на Италия Дино Дзоф в европейска подготовка от 40 години и 90 дни, подложен през 1983 година .
Златан Ибрахимович.
„ Не мисля толкоз надалеч, имайки поради през какво прекосих като травми и други проблеми. Ако се усещам добре физически, ще продължа “, сподели офанзивният футболист на Милан пред публицисти, когато бе запитан дали има намерение да играе на Евро 2024 в Германия, в случай че Швеция успее да се класира за форума. През уикенда Ибра влезе в историята, трансформирайки се в най-възрастния състезател, отбелязал гол в италианската Серия А.

Докато остана удовлетворен от достижението си, футболистът добави, че към момента му се желае „ да бъде сравняван с всеки различен “, а не просто да бъде впечатляващ за годините си . „ Не съм тук за щедрост. Тук съм, с цел да играя играта си и да донеса резултати посредством представянето ми. Така че да се надяваме, че ще продължа да върша това “. Ако шведите доближат финалите на Европейското следващата година, Ибрахимович може да усъвършенства възрастовото достижение и за шампионат на Стария континент, сложено от унгареца Габор Кирали, който игра на шампионата през 2016 на 40 години.

След като Швеция не съумя да се класира за Световното в края на предходната година, Ибрахимович показа предходната година, че „ ще продължи, колкото мога “ и бе признал, че се „ паникьосва “ от опцията да постави завършек на кариерата си. Швеция играе с Белгия в петък и с Азербайджан на 27 март. Трите страни са в квалификационна група F, дружно с тимовете на Естония и Австрия, като първите два прогресират към Евро 2024. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР