Ветеранът от Ракетните войски със стратегическо предназначение и член на

...
Ветеранът от Ракетните войски със стратегическо предназначение и член на
Коментари Харесай

Възможно ли е "ядреният бутон" да бъде натиснат по погрешка?

Ветеранът от Ракетните войски със стратегическо предопределение и член на президиума на " Офицерите на Русия " Юрий Чмутин разкри, че на никое място по света не съществува възможност някой да стартира нуклеарна война по случайност.

Според него от техническа позиция неупълномощени дейности в системата за ръководство на ракетните войски са изключени. Това важи както за Русия, по този начин и за други страни, предава Russia Beyond.

Дори при положение на естествени бедствия има сериозна отбрана на доста равнища. Експертът означи също, че хакери не могат да дадат заповед за пуск на ракети, написа " Российская газета ".

" Никой външен няма достъп и не може да се добере до ключа-шифър ", акцентира Юрий Чмутин. В случая приказваме за команда за пуск на стратегически ракети, която се състои от комплицирана система от кодове и няколко дублиращи се канала.

Впрочем и боец на виновен пост - при положение на ненадейно безумство, няма да може да " натисне бутона " и да изстреля ракета.

" Системата за ръководство допуска ясно строго централизирано осъществяване на заповеди и команди по веригата. Ако пропуснете един стадий, няма да преминете към идващия. Ракетите са групово оръжие ", изяснява специалистът. Неразрешено изстрелване е изключено без значение от носителя на нуклеарни бойни глави.

Юрий Чмутин е сигурен, че нуклеарна война не може да бъде стартирана по простъпка заради цялостното неявяване на фактора на случайността, само че доста зависи от усещанията на политиците, които имат достъп до " бутона ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР