Ветеранът от ФБР Питър Щрок, който е разменил анти-Тръмп съобщения

...
Ветеранът от ФБР Питър Щрок, който е разменил анти-Тръмп съобщения
Коментари Харесай

Уволниха агент от ФБР заради позицията му против избора на Тръмп

Ветеранът от ФБР Питър Щрок, който е разменил анти-Тръмп известия със собствен сътрудник (бел. ред. - неофициалната информация е, че става въпрос за жена-агент, с която Щрок е имал интимна връзка) по време на изборите, е бил уволнен, оповестява неговият юрист. Щрок беше упрекнат, че е бил срещу Тръмп и е търсел метод да предотврати неговата победа на изборите, напомня БГНЕС.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп уточни разменените текстови известия като доказателства за користолюбие на участващия в следствието против него сътрудник.
Щрок е част от следствието за съветска интервенция в изборите за президент, които бяха извоювани от Тръмп, както и от следствието за приключването на имейлите на Хилари Клинтън. Адвокатът на сътрудника съобщи, че заместник-директорът на ФБР Дейвид Боудич е наредил клиентът му да бъде уволнен в петък. Уволнението е реалност, въпреки че ръководителят на човешки запаси в бюрото преценя, че Щрок би трябвало единствено да бъде намален и отхвърлен от работа за 60 дни.
Говорител на ФБР сподели, че все още не може да разяснява случая на Щрок. Не е ясно и дали сътрудникът ще се обърне към съда след случилото се.
Американският президент Доналд Тръмп попита в Туитър, по кое време следствието водено от някогашният шеф на ФБР Робърт Мълър против него ще бъде прекъснато. " Агент Питър Щрок преди малко беше уволнен от ФБР – най-сетне. Списъкът с неприятни играчи във ФБР и Департаментът по правораздаване става все по-дълъг”, написа Тръмп в Twitter.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР