Ветеранът на космическите полети, бившият астронавт на НАСА Скот Кели

...
Ветеранът на космическите полети, бившият астронавт на НАСА Скот Кели
Коментари Харесай

Американските космонавти изглежда вземат по-малко от руските, когато са в Космоса

Ветеранът на галактическите полети, някогашният астронавт на НАСА Скот Кели удостовери, че дневната надбавка при престой в космоса на американските астронавти е 5 $, т.е. по-малко от тази на съветските им сътрудници.
„ Пет $ дневно в космоса “, сподели Кели пред РИА Новости. Както изясни събеседникът на организацията, такава сума се изплаща в сходство със закона.
„ Това не се прави за развлечение, а тъй като държавното управление е длъжно да заплаща такава такса на чиновниците си, когато те са в придвижване и в това време им е обезпечено всичко: храна, жилище и други неща “, изясни някогашният астронавт Кели, съобщи БГНЕС.
Скот Кели влезе в екипа на астронавтите на НАСА през 1996 година, а от 1999 до 2016 година извърши четири галактически полета, в това число годишната експедиция до Международната галактическа станция.
Американският астронавт сподели, че не постоянно, само че тематиката за възнагражденията се разисква от членове на интернационалния екипаж на станцията. Според него, когато разговарял с съветски сътрудници по тази тематика, той разкрил, че „ им харесва обстоятелството, че получават повече, когато са в Космоса “.
Темата е на дневен ред, откакто преди дни стана ясно, че заплатата на съветски кандидат-космонавт е 60,9 хиляди рубли /837 евро/, на космонавт - 63,8 хиляди /876 евро/, а на инструктор - 88,45 хиляди рубли /1214 евро/. Те могат да получават и месечна помощ до една четвърт от заплатата и тринадесетата заплата. Освен това астронавтите имат право на спомагателни заплащания за трудов стаж.
Заплатата се усилва в сходство с броя полети в Космоса. След три или повече полета космонавтът и инструкторът могат да получават месечен бонус до 120%. На екипажите се изплаща и еднократна парична премия за всеки полет. " Роскосмос " не показва съответни числа, само че изясни, че съветските космонавти получават заплата, сравнима с заплатата на астронавтите от НАСА и други галактически организации.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР