Вестниците на Острова работиха до късно вечерта в събота, за

...
Вестниците на Острова работиха до късно вечерта в събота, за
Коментари Харесай

На Острова: „Камарата на глупаците” унизи Борис Джонсън

Вестниците на Острова работиха до късно вечерта в събота, с цел да показват обстановката във Англия след провалянето на премиера Борис Джонсън в Камарата на общините, написа " Гардиън ".

" Обзървър " излезе на основната страница с огромна фотография на демонстрацията на съперниците на Брекзит и новината за " унизителното проваляне в Камара на общините " на Борис Джонсън. Плановете на Джонсън бяха хвърлени в безпорядък, откакто депутатите блокираха гласуването на постигнатата от него договорка с Европейски Съюз и на процедура министър председателят беше заставен да изиска отсрочване на Брекзит, само че в това време и апел към евролидерите да го отхвърлят.

" Мирър " по сходен метод излиза на основната си страница, само че със заглавие от една дума: " Унизеният ". " Заплашващият Борис беше надвит още веднъж ", написа вестникът и отбелязва, че депутатите могат да гласоподават съглашението в понеделник.

" Сънди таймс " написа: " Борис се бори с " Брекзит саботьорите " с три писма до Европейски Съюз. " Използвайки враждебен език ", Джонсън " откри нов фронт в борбата си за Брекзит ". Вестникът добавя, че трите писма са опит за надхитряване на скрит план, който той дефинира като " надълбоко корозивен ".

" Сънди телеграф " написа за отхвърли на Джонсън да се подпише под писмото с молба до Европейски Съюз за отсрочване на Брекзит. Изданието цитира думите на Джонсън, че писмото " не е от мен ".

Други вестници повече се концентрират върху депутатите в Камарата на общините. " Дейли мейл " излезе със заглавието: " Камарата на простаците ". Публикува фотоси с водача на лейбъристите Джереми Корбин, сър Оливър Летуин, Джон Бъркоу и Филип Хамънд.

" Защо не ни разрешават да излезем? ", написа " Сънди експрес " и отбелязва, че Народното събрание е дал своя вот, с цел да блокира договорката на Борис Джонсън за Брекзит. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР