Вестници в югозападната ни съседка са категорични - Християн Пендиков

...
Вестници в югозападната ни съседка са категорични - Християн Пендиков
Коментари Харесай

Скопската пропаганда опитва да очерни пребития в македония българин

Вестници в югозападната ни съседка са безапелационни - Християн Пендиков бил дилър

Само часове след зверския побой над българин от районен съд Македония, някои македонски медии бързо неглижираха случая и вършат опити да го показват като престъпна демонстрация, нямаща нищо общо с ясното самоопределение на потърпевшия Християн Пендиков като българин. Преди месец той бил заловен с кокаин, популяризира " Македония денес " преди минути.

22-годишният Християн е секретар на българския клуб „ Цар Борис Трети “ в Охрид. Снощи към 22,30 ч е бил пребит от трима свои съграждани в Охрид. Състоянието му е тежко, а по предписание на министър-председателя Гълъб Донев е проведено превозването му с държавния аероплан „ Фалкон “ до България. На борда има екип от Военномедицинската академия  – двама лекари и реанимационна сестра. Пострадалият Християн ще бъде настанен във ВМА, където ще получи нужното лекуване, предава 24chasa.bg.

Скопското електронно издание разгласява информация от бюлетина на Министерство на вътрешните работи от 17 декември 2022 година, от който излиза наяве, че против  Х.П.(22) от Охрид е повдигнато обвиняване и е обвинен за " неразрешено произвеждане и продажба на наркотични субстанции ". При обиск в предградие на охридското село Лескоец, полицейските чиновници намерили и иззели кокаин.

В бюлетина са посочени обаче единствено букви и години, сподели наша инспекция, и изобщо не излиза наяве дали това в действителност е Християн. На 17 декември 2022 година той е имал навършени 21 година, а чак на 2 декември тази година ще навърши 22, тъй че възрастта на посочения в полицейския бюлетин не съответствува с тази на Християн.

От " Македония денес "   настояват още, че той бил заловен по какъв начин с още две лица продава дрога на свои връстници, а в дома му имало и следи от марихуана.

" Политиците използваха този случай и незабавно му дадоха политическа багра, а никой не допуска, че може и да става въпрос за нормално почистване на сметки сред наркодилъри ", написа изданието.

Редовно, при похищения над самоопределящите се като българи в югозападната ни съседка, избрани среди в Скопие попитват да омаложават случаите и да им придават битов, междуличностен или различен темперамент, само че в никакъв случай не одобряват, че това може и да е обвързвано с тяхното съзнание.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР