Консервативните кандидати отпаднаха, след като MI5 предупреди, че може да са китайски шпиони

...
Вестникът съобщи, че двойката е била свързана с Отдела за
Коментари Харесай

Вестникът съобщи, че двойката е била свързана с Отдела за работа на Обединения фронт (UFWD) - основна агенция за оформяне на общественото мнение.

Той цитира неназован източник каза: „Беше много ясно, че те представляват риск.

„Впоследствие те бяха блокирани от списъка с кандидати. Не им беше казано защо.“

Говорител на Консервативната партия каза: „Когато получим достоверна информация относно опасенията за сигурността на потенциални кандидати, ние действаме спрямо тях.“

Новината идва събуждането на парламентарен изследовател, арестуван по обвинения в шпионаж в полза на Пекин.

Китай: Десетки крокодили бягат от фермата, докато властите предупреждават жителите да стоят на закрито

Смята се, че изследователят, който е на около 20 години, е имал връзки с министъра на сигурността Том Тугендхат, председателя на комисията по външни работи Алиша Кърнс и други високопоставени депутати от торите.

Китай шпионира напрежението в Уестминстър

В изявление, разпространено от неговите адвокати, мъжът - чието име те не назоваха - каза, че е казал, че е прекарал кариерата си "опитвайки се да образова другите за предизвикателството и заплахите, представени от Китайската комунистическа партия".

Мъжът е бил арестуван в Единбург на 13 март, каза Скотланд Ярд.

Сънди Таймс разкри, че друг мъж, който е на около 30 години, също е бил арестуван в Оксфордшър същия ден.

< p>И двамата бяха задържани по подозрение за престъпления съгласно раздел 1 от Закона за официалните тайни от 1911 г., който наказва престъпления, за които се твърди, че „нанасят вреда на безопасността или интересите на държавата“.

Прочетете повече:< br />Липсата на експерти по киберсигурност в Уайтхол трябва да „успокои гръбнака на правителството“
Премиерът и министърът на здравеопазването ще бъдат домакини на кръгла маса относно задаващия се зимен натиск на NHS

В понеделник следобед, говорителят на Камарата на общините сър Линдзи Хойл увери депутатите, че Камарата на представителите „следва същите процедури за проверка като правителството“, а парламентарната охрана „работи в тясно и ефективно сътрудничество с други съответни органи“ – и преразглежда мерките за сигурност.

Сър Линдзи каза, че малък брой от хора бяха информирани за ареста „на строго поверителна основа“ – и предупредиха членовете да не предрешават бъдещи съдебни преследвания, като обсъждат въпроса в Камарата.

Той каза, че двамата са били пуснати под гаранция до началото на октомври.Премиерът за Китай: „Ние ще защитим нашата демокрация“

Техните арести доведоха до изправяне на Риши Сунак срещу китайския премиер Ли Цян на срещата на върха на Г-20 в Индия в неделя относно „неприемлива“ намеса в демокрацията.

Инцидентът също хвърли светлината на прожекторите върху позицията на правителството спрямо Китай и повдигна въпроси дали трябва да възприеме по-твърд подход.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР