Вестник The Washington Post съобщи за кражба от китайски хакери

...
Вестник The Washington Post съобщи за кражба от китайски хакери
Коментари Харесай

В ръцете на Китай попаднали секретни данни за нови морски ракети на САЩ

Вестник The Washington Post заяви за кражба от китайски хакери на свръхсекретни данни за разработваните в Съединени американски щати ракети с морско базиране. Става дума за нови свръхзвукови противокорабни ракети, с които до 2020 година би трябвало да бъдат снабдени подводниците на Съединени американски щати.

Обект на хакерската офанзива станал сървър на разработващата компания, която води секретната стратегия Sea Dragon (Морски дракон). Като цяло са похитени над 600 гигабайта информация, включваща чертежи, тактико-технически характерности и графични 3D-изображения на новата ракета.

Работата по програмата Sea Dragon стартирала през 2012 година Нейната цел е основаване на свръхзвукова крилата ракета с морско базиране и с понижена радиолокационна забележимост. Предполага се, че ще бъде способна да развива скорост до 3700 км/час и да лети на 5 м над морската повърхнина.

Стартът на ракетата ще е вероятен както от отвесните пускови устройства, по този начин и през торпедните апарати. Основните носители на новите ракети ще станат подводниците от клас „ Вирджиния”, които в този момент са въоръжени с крилати ракети „ Томахоук”. Най-съвременната трансформация на тази подводница Block III ще стане директен съперник на съветската подводница клас „ Ясен”. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР