Вестник The Guardian публикува подкаст на тема Защо толкова много

...
Вестник The Guardian публикува подкаст на тема Защо толкова много
Коментари Харесай

Защо Меган Маркъл стана черна овца за британците

Вестник The Guardian разгласява подкаст на тематика " Защо толкоз доста хора ненавиждат Меган Маркъл? "
Графинята на Съсекс е част от кралското семейство от една година, само че всекидневните мнения по неин адрес не стопират. Голяма част от тях са отрицателни или даже изпълнени с ненавист.
Един от най-тиражните вестници във Англия излезе с дълъг разбор по какъв начин Меган Маркъл подкрепя нарушаването на човешките права и разпространението на сушата с това, че обича да яде авокадо. Връзките и изводите в публикацията са в най-хубавия случай спекулативни.
Някои медии си измислиха правила, които Меган Маркъл нарушила, като това, че било в прорез с обичаите на кралското семейство да се носи черен лак за нокти. Никъде в обичаите и разпоредбите на кралското семейство няма коментар за цвета на лака за нокти, споделя The Guardian.
Поне няколко издания излязоха с сериозни материали и за опита на брачната половинка на принц Хари да играе ролята на основен редактор на един брой на списание Vogue. Той беше разказан като самомнителен, опит за самореклама, подправено нравоучителен и несвоевременно назидателен от страна на жена, която е привилегирована. Същото може да се каже за брачната половинка на другият принц, Уилям, написа вестник The Guardian. Кейт Мидълтън е живяла комфортен живот, само че съвсем никой не подлага на критика благотворителните ѝ действия или претекстовете ѝ да се занимава с тях.
Някои подлагаха на критика самото предпочитание на Меган Маркъл, вместо да се снима за корицата на списанието, да бъде редактор на броя. То беше несъмнено като несвоевременно за член на кралското семейство.
The Guardian напомня, че принц Чарлз и принц Хари са измежду членовете на кралското семейство, които са били редактори на броеве на списания, които четат или харесват, без това да е било подложено на критика.
Според The Guardian, новото семейство частично единствено предизвика фиксацията на обществото и медиите върху тях. Хари и Меган не се тормозят да споделят, че няма да вършат някои неща по този начин, както са правени през годините. Примери за това беше отводът от фотосесия на стълбите на болничното заведение с новородения им наследник, каквато медиите са привикнали да получават от кралските двойки. Двамата не оповестиха и кои са кръстниците на детето. Това кара доста хора да се вглеждат повече и да търсят във всеки техен ход нещо несвоевременно, съобщи БГНЕС.
Друга причина за тиражирането на рецензии против Меган Маркъл е забележителното разгръщане на обществените мрежи, които са в пъти по-мащабни от това, което имаше преди няколко години, когато Уилям и Кейт станаха семейство. Те дават поле за изява на хиляди критици. The Guardian счита още, че има публицисти от обичайните медии, които заемат крайни позиции за принц Хари и Меган Маркъл, с цел да изпъкнат и да създадат реклама на самите себе си.
Друг аспект от драмата към новата графиня е нейното семейство. В документален филм татко ѝ и сестра ѝ имаха отрицателни мнения за Меган Маркъл. Скандалите в семейство Маркъл сигурно способстват за отрицателните истории в медиите.
Част от отрицателното отношение против графинята на Съсекс идва и поради етническия ѝ генезис, счита The Guardian. Цитиран е огромен материал в тиражния вестник Mirror, в който има редица подмятания и типични измежду крайнодесните формулировки против етническите и расови малцинства. Принц Хари самичък насочи медиите в тази посока, откакто излезе с позиция, още преди двамата да се оженят, в която подлагаше на критика медиите, че са се прицелили в приятелката му поради произхода ѝ. Това задействало хиляди тролове и същински расисти в обществените мрежи, както и уеб сайтове, които търсят този тип аудитория.
Част от рецензиите били провокирани и от консервативни традиционалисти. Не толкоз от дълго време английският монарх абдикира, с цел да може да се ожени за американска актриса. Връзката и последвалият брак на принц Чарлз с Камила Паркър-Боулс също беше огромен скандал. Днес принц Хари се ожени за разведена американска актриса от разбъркан генезис и за доста хора това е прекомерно фрапантна смяна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР