Вестник The Financial Times публикува статия за отражението от действията

...
Вестник The Financial Times публикува статия за отражението от действията
Коментари Харесай

The Financial Times: Злонамерените действия на Русия укрепват НАТО

Вестник The Financial Times разгласява публикация за отражението от дейностите на Русия върху НАТО, написана от Кей Бейли Хътчисън , представителят на Съединени американски щати в Северноатлантическия съюз. Според авторката, представена от БГНЕС, с дейностите си Русия укрепва НАТО.
Погледнете какво се случи в Брюксел предходната седмица, написа Хътчисън. След няколко месеца договаряния Съединени американски щати и техните съдружници взеха решение, че заради поетите отговорности, е редно да се отговори на нарушаванията на Русия. Всичките 29 страни от НАТО единомислещо поддържаха позицията на Съединени американски щати и стигнаха до извода, чу Москва е отговорна за основни нарушавания на Договора за заличаване на ракетите със междинен и по-малък обхват на деяние (ДУРСМОД), подписан през 1987 година сред президентите Рейгън и Горбачов.
Както смятат всички страни от НАТО, Русия е създала и разгърнала ракети със междинен обхват на деяние, които могат да носят както стандартни, по този начин и нуклеарни бойни глави, отбелязва още авторитетното издание. Това непосредствено опонира на ДУРСМОД. Съединени американски щати и техните съдружници са считали, че подписаният през 1987 година контракт ще докара до това, че Русия, въпреки и конкурентна, ще престане да бъде враждебна страна.
Този контракт стана крайъгълен камък за европейската и евроатлантическата сигурност и стабилизира политическите и военни връзки сред двете свръхдържави.
Демонстрацията на цялостно единение в НАТО е изключително значима на фона на предизвикващото паника все по-безразсъдно държание на Русия на интернационалната сцена. Москва нахлу на територията на Украйна и окупира част от нея, написа Хътчисън. Москва токсини своите политически съперници с нервно-паралитично вещество на територията на Англия, опита се да подкопае демократичните процеси в Съединени американски щати и други суверенни страни, а също по този начин оказва поддръжка на сирийския режим, който употребява авиация и химически оръжия против цивилно население, написа още представителката на Съединени американски щати в НАТО.


Независимо от всички тези злонамерени дейности на Русия, солидарността сред страните от НАТО укрепва. Америка надълбоко се надява, че рано или късно Русия още веднъж ще тръгне по стъпките на Михаил Горбачов, който през 1987 година сподели, че Договорът за ракетите със междинен и по-малък обхват на деяние съставлява най-хубав късмет да се тръгне по път, който не води към злополука.
Тъй като президентът Владимир Путин не върви по тези пътеки, заключава Кей Бейли Хътчисън, „ ние и нашите съдружници би трябвало да прибягваме “ до дейности по сдържането на все по-агресивната и нетърпелива Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР