Вестник Таймс публикува редакционна статия, в която дава съвети как

...
Вестник Таймс публикува редакционна статия, в която дава съвети как
Коментари Харесай

Западът ще обуздава Си Цзинпин, Ердоган и Путин

Вестник " Таймс " разгласява публицистична публикация, в която дава препоръки по какъв начин да се резервира международният ред и да се обуздаят „ патриархалните властнически водачи “.

„ Те евентуално ще играят водеща роля още веднъж през идната година, а това значи, че китайският водач Си Цзинпин, съветският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Ердоган евентуално ще „ минат с булдозер “ през интернационалния ред “, тормозят се в английското издание.

Както отбелязва английското издание четвърт векът от 1990-та до 2015-та е станал най-демократичният в историята на човечеството.

Краят на Студената война е разрешил на някогашните руски републики и страни от Централна Европа да преминат към самоуправление. Апартейдът е отстранен вследствие на договаряния в Южна Африка. Западните страни, най-вече Съединени американски щати, са разпространявали концепцията за преход към народна власт. Турция на Ердоган се преглежда като мек модел за това по какъв начин политическият ислям може да бъде отслабен. Изглежда Си Цзинпин има доста положителни хрумвания във връзка с модернизацията и световното съдействие. В течение на няколко години под администрацията на Барак Обама изглеждаше, че има същински прогрес по въпроса за нуклеарното разоръжаване.

„ И тогава всичко се обърка. През 2014 година Путин реши, че анексията на Крим и подбуждането на спор в източна Украйна ще му се размине. Си просто отхвърли рецензиите от Западните, Азиатските и Арабските страни, когато сътвори всеобщи лагери за „ преквалификация “ на мюсюлманските уйгури. След несполучлив опит за прелом Ердоган изпрати десетки хиляди хора в пандиза, закри вестници и инициира чистки в правосъдната система и армията. Освен това Турция, член на НАТО, смята, че има право да купува нови съветски ракети “, показват английските публицисти.

Според тях водачите на Китай, Русия и Турция са свързани с някаква обща идеология, която се свежда до търсенето на способи за унищожаване на „ западната надмощие “. Независимо от това, тези водачи се пробват да прикрият слабостта си: към 20 милиона руснаци живеят под прага на бедността, Китай се изправи пред митинги в Хонконг, а Турция изпадна в криза.

Авторитарните водачи са изправени пред още едно предизвикателство, а точно възходящото въздействие на кметовете на градове. Известен критик на Ердоган беше определен за кмет на Истанбул. В Русия и Китай водачите също би трябвало да слушат гуверньорите.

„ По тези въпроси властническите водачи са уязвими. Те трансфораха държавните институции във „ почитател клубове “. Тяхната власт се основава на успеваемостта на централното държавно управление, което се опълчва на промените. Управляващите знаят това и упрекват шефа. Западът може да поддържа тези критици просто като не имитира или хвърля възхитени погледи към автократите. Най-лошото, което западните политици могат да създадат в тези бурни времена, е да изразят удивление към автократите, които въобще не са толкоз мощни, колкото наподобяват “, заключава английското издание.

На 19 декември кралица Елизабет II (93-годишна) в речта си към депутатите от новия английски парламент разгласи разширението на английското въздействие в света и противодействието на тези, които заплашват нейните ползи. Речта за кралицата обичайно се приготвя от кабинета на министрите и отразява целите за идната година. Кралицата даде обещание, че английското държавно управление ще работи в тясно съдействие с интернационалните сътрудници за справяне с най-сложните въпроси на интернационалната сигурност и ще застане твърдо против тези, които заплашват полезностите на Обединеното кралство, в това число посредством създаването на режим на наказания.

Елизабет II даде обещание също, че ще бъде осъществен повсеместен обзор на английската сигурност, защита и външна политика, с цел да се преоцени позицията на страната в света. Тя изясни, че този обзор ще „ обхване всички аспекти на интернационалната политика - от защитата до дипломацията “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР