Вестник, отпечатан като празен бял лист, грабна престижния приз Гран

...
Вестник, отпечатан като празен бял лист, грабна престижния приз Гран
Коментари Харесай

Празен вестник грабна голямата награда за печат на рекламния фестивал в Кан

Вестник, отпечатан като празен бял лист, сграбчи влиятелния приз Гран при в категорията " Печат и издателство " на най-голямото събитие за изобретателна реклама в света - фестивала Cannes Lions. 

Под името An-Nahar изданието бе пуснато на пазара в този тип в отговор на блокажа на държавното управление в Ливан, което спря да работи в продължение на няколко месеца. 

Кампанията е дело на агенция Impact BBDO Дубай. Мисленето в основата ѝ бе, че в случай че политиците не работят, за какво би трябвало някой различен да го прави. 

След като броят излезе, основният редактор окуражи жителите в страната да изпозлват вестника като хартия с бели листове, с цел да напишат свои лични заглавия и да изпращат известия до политиците чрез социални мрежи. 

В последна сметка празното издание стана най-продаваното на вестника въобще и завоюва световно отразяване - за него бе обявено в над 100 медии, в това число във вестник " Ню Йорк таймс " в Съединени американски щати и в Би Би Си във Англия. Цялото медийно отразяване на тази идейна самодейност се равнява на стойност 5 млн. $, в случай че трябваше да бъде платено. 

" За нас това бе съвършената проява, че печатната креативност може да направи доста за самата печатна медия и печатната публицистика ", изясни президентът на журито на Cannes Lions в категорията " Печат и издателство " Оливие Алтман, съосновател на Altmann & Pacreau Франция. " Помислихме си, че би било в действителност самоуверено да наградим с Гран при едно бяло парче вестник, което хората могат да попълнят. Това е съвсем като интерактивен инструмент за същинския живот ", продължи той. 

" В миг, когато политиците по света не си правят работата както би трябвало за хората, това бе страховит образец по какъв начин концепциите могат да трансформират света за положително ", продължи Алтман, представен от AdAge. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР