Вестник Ню Йорк таймс публикува анонимна статия на висш представител

...
Вестник Ню Йорк таймс публикува анонимна статия на висш представител
Коментари Харесай

Анонимна критична статия на представител на администрацията на Тръмп предизвика коментари

Вестник " Ню Йорк таймс " разгласява анонимна публикация на върховен представител на администрацията на Доналд Тръмп, в която се изяснява по какъв начин нейният създател се пробва дружно с други хора да се бори от вътрешната страна против най-лошите пристрастености на президента, предадоха международните организации. Тръмп незабавно дефинира текста като " нерешителен " и го назова " изменничество ", а държанието на изданието дефинира като " доста непочтено ".

Публикуването на публикацията идва в миг, в който издания разгласиха фрагменти от избухлива книга на проверяващия публицист Боб Удуърд, отдадена на Тръмп и на протичащото се в Белия дом. В нея Тръмп е обрисуван като холерик и параноик, който неговите сътрудници се опитвали да узаптят и даже да заобиколят, с цел да избегнат негови рискови отклонения.

Сега създателят на текста в " Ню Йорк таймс ", озаглавен " Аз съм част от съпротивата в администрацията на Тръмп ", акцентира ясно, че не става дума за негова поддръжка на дейностите на американската левица, а за отбрана на страната от държанието на нейния 45-и президент.

" Мислим, че на първо място имаме обвързване към нашата страна и че президентът продължава да работи по метод, който е нездравословен за положителното здраве на нашата република ", написа в материала.

" Това е повода, заради която ние се ангажирахме да създадем това, което можем, с цел да съхраним нашите демократични институции, като в същото време възпираме най-неуместните импулси на президента Тръмп, до момента в който пристигна време той да напусне поста си ", се добавя още в обявата.-->

" Сърцевината на казуса е аморалността на президента ", добавя анонимният създател.

В обявата се регистрира, че администрацията е постигнала прочут прогрес по въпроси като фискалната промяна, подсилване на армията и др, само че създателят счита, че тези достижения са били реализирани " макар, а не посредством " на Доналд Тръмп, чийто управленчески жанр е избран като " свидлив ", " емоционален " и " безполезен ".

В. " Ню Йорк таймс " изясни, че е взел решението да разгласява анонимна публикация по искане на нейния създател. Изданието знае неговата идентичност. " Ние мислим, че публикуването на този материал е единственият метод да се разреши на нашите читатели да се срещнат с една значима позиция ", споделя изданието.
 Говорителката на Белия дом Сара Сандърс БГНЕС, списък

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс сподели, че е разочарована, само че не сюрпризирана от решението на вестника да разгласява тази публикация. Тя я дефинира като " недомислена и егоистична ".

" Близо 62 милиона души гласоподаваха за президента Доналд Тръмп през 2016 година Нито един от тези хора не е дал своя вот за един нерешителен и неизвестен източник на фалиращия " Ню Йорк таймс ", сподели тя, повтаряйки постоянно употребявано изказване на Тръмп.

" Този страхливец би трябвало да направи едно само нещо, което се постанова, и да подаде оставка ", добави Сандърс по адрес на създателя на обявата.
Агенциите напомнят, че е рядко събитие да се разгласява аналитична публикация от неизвестен създател.
 Доналд Тръмп БГНЕС
Запитан за обявата, по време на събитие в Белия дом, Тръмп я назова маловажна и позорна. По адрес на вестника, който я е разгласил, той сподели: " Те не ме харесват и аз не ги одобрявам ".

Тръмп се зарече, че никой няма да го победи на идващите избори през 2020 година, тъй като хората ще гласоподават за него поради това, което той е направил. Той сподели, че икономическите достижения в Съединени американски щати са доказателство за качествата му като водач.
 
Статията провокира гадаене във Вашингтон дали създателят й работи в Белия дом или в някое държавно ведомство. Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпейо поотделно увериха, че не са създателят на анонимната публикация във в. " Ню Йорк таймс ", съобщи Ройтерс.
 Съединени американски щати публикация БГНЕС
Държавният секретар Майк Помпейо съобщи, че не е създателят на тази публикация и разкритикува " Ню Йорк таймс ", че я е разгласил. " Не е от мен. Не е трябвало да одобряват на доверие изказванията на някакъв неудовлетворен измамник за каквото и да било и да ги разгласяват във вестника си ", сподели той.
 Съединени американски щати публикация БГНЕС
Говорител на вицепрезидента Майк Пенс също разкритикува вестника и съобщи, че Пенс не написа анонимни публикации. " Вицепрезидентът поставя името си в публикациите си. " Ню Йорк таймс " би трябвало да се засрами, а също и индивидът, който е написал тази погрешна, нелогична и страхлива публикация. Ние сме над такива аматьорски осъществявания ", съобщи представителят на Пенс Джарод Ейгън.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР