Вестник Екип разказа необичайната история на 20-годишния Дауда Диало, който

...
Вестник Екип разказа необичайната история на 20-годишния Дауда Диало, който
Коментари Харесай

Невероятната история на Дауда Диало - от проказата до професионалния футбол

Вестник " Екип " описа необикновената история на 20-годишния Дауда Диало, който съумя да преодолее рядка болест. Футболистът от Гвинея подписа първия си професионален контракт с Бордо през юни тази година, въпреки че преди няколко месеца даже не можеше да стои на краката си.

Преди към година Диало стартира да изпитва конвулсии в краката и парализа на ръцете си, до момента в който тренира с младежкия тим на Гвинея. Поради мощна болежка той бил настанен в стая в подготвителния център, а самият споделя, че не можел да спи две седмици и даже болкоуспокояващите не му помогнали.

Никой не можел да изясни каква е повода и със съдействието на пастрока му Кристоф Хато младият футболист бил изместен в профилирано поделение на болничното заведение в Бордо. Лекарите му давали успокоителни, само че положението му продължавало да се утежнява.

" Беше като филм на ужасите. Един ден една здравна сестра ме помоли да дойда. Той имаше тремор и спазми. Беше извънредно. Беше доста ужасно. Дауда не усещаше ръцете си. Тогава болката се популяризира в краката и гърдите ", споделя Хато.

Няколко дни по-късно лекарите слагат диагноза - необичаен тип проказа, който поразява нервната система. Дегенеративната болест е неповторима и притегля вниманието на цялата здравна общественост.

Постепенно след курс на лекуване болката стартира да изчезва. Ръководството на Бордо продължава да следи положението му и да оказва подпомагане.

През юли 2019 година, след четири месеца интензивни грижи, на Диало му било разрешено да се върне в Гвинея, с цел да живее със фамилията си, само че получил строги нареждания по отношение на лекуването му.

Според футболиста, той бил доста смутен от завръщането си в Гвинея, тъй като се чувствал отговорен, че не може да реализира триумфи в Европа. Ден преди да отпътува от Франция, Диало сложил ръката си под гореща вода, с цел да ревизира чувствителността. Той описа, че не чувствал нищо, макар тежкото изгаряне.

Накрая му било позволено да се върне в младежкия тим на Бордо, само че той по този начин и не съумява да играе през предишния сезон - първо поради контузия на пръст на краката, а по-късно и поради пандемията от ковид, която постави завършек на сезона предварително.

Според Диало, лекуването продължава, само че заболяването към този момент отстъпва.

" Беше дълга битка. Все още не е свършила, само че съм подготвен за още борби. Познавам себе си ", сподели той.

Диало подписа професионален контракт с Бордо на 10 юли до края на сезон 2021.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР