Вестник Джумхуриет и в.Хюриет отделят внимание на първа страница на

...
Вестник Джумхуриет и в.Хюриет отделят внимание на първа страница на
Коментари Харесай

Хюриет: Водещи организации на турските делови среди искат по-строга парична политика

Вестник " Джумхуриет " и в. " Хюриет " отделят внимание на първа страница на общата декларация на двете водещи организации на турските настоятелен среди - Съюзът на турските тържища и покои /ТОББ/ и Асоциацията на турските индустриалци и предприемачи /ТЮСИАД/ във връзка рецесията с националната валута. Двете организации заявавят, че поддържат оповестената от държавното управление икономическа стратегия и ограниченията, които то ще предприеме. Същевременно те акцентират, че за понижаване на резултата от рецесията би трябвало да се приложат незабавни ограничения, с цел да се възвърне стабилността и процесът на напредък, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вестник " Джумхуриет " показва, че деловите среди са отправили преди всичко искане за по-строга парична политика за стабилизиране на валутния курс, а също за неотложно разработване на съответна и надеждна пътна карта за трайно понижаване на инфлацията.

Вестник " Хюриет " откроява особено настояването на ТОББ и ТЮСИАД за възобновяване на позитивната рамка на връзките с Европейски Съюз, който е избран като " най-важния стопански сътрудник " на страната. Двете бизнес организации са настояли също за продължение на напъните за решение на проблемите сред Съединени американски щати и Турция по пътя на разговора в границите на стратегическото партньорство.

Вестник " Джумхуриет " разгласява информацията под заглавие " Закъсняло предизвестие ", като отбелязва, че ТОББ, който години наред абсолютно поддържаше ръководещите, този път дружно с ТЮСИАД подлага на критика икономическата политика на държавното управление.

Вестник " Ватан " от своя страна откроява декларираната от двете организации решителност да окажат твърда поддръжка за триумфа на подхванатите от държавното управление ограничения.

Под заглавия " Контратака " /в. " Ватан " /, " Ще бойкотираме Айфон " /в. " Хюриет " /, " Ще използван протест на Съединени американски щати " /в. " Миллиет " / и други, турските вестници цитират апела на президента Реджеп Тайип Ердоган за протест на електронни артикули, прозведени в Съединени американски щати, в отговор на глобите, въведени от Вашингтон против Анкара. Съединени американски щати постановиха наказания на двама турски министри и оповестиха, че усилват митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция поради различия, свързани със задържането на американския свещеник Андрю Брънсън.

Електронните издания на турските вестници оповестяват, че от през днешния ден Турция е повишила вносните мита на редица американски артикули, измежду които алкохолни питиета, коли, тютюн на листа, комзетика, пласмасови произведения и други. Указ, подписан от президента Ердоган, е оповестен през днешния ден в Държавен вестник. Вестник " Миллиет " показва, че това е отговор на Турция на глобите на Съединени американски щати. Вестникът цитира и коментар в Туитър на вицепрезидента Фуат Октай, който е показал, че повишението на митата е в границите на правилото за взаимност в отговор на " преднамерените офанзиви на американското управление против нашата стопанска система ".

Вестник " Ватан " написа, че хиляди турски жители са последвали апела на турския президент Ердоган да подкурпят националната валута и са отишли в банки и обменни бюра, с цел да обменят задграничната си валути в турски лири.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР