Вестник „Труд“ е сред коронясалите Лука Модрич за футболист №1

...
Вестник „Труд“ е сред коронясалите Лука Модрич за футболист №1
Коментари Харесай

И „Труд“ короняса Лука Модрич за №1 в света

Вестник „Труд“ е измежду коронясалите Лука Модрич за футболист №1 в света за 2018 година. Хърватинът завоюва наградата пред Кристиано Роналдо и Мохамед Салах.

Журналистът от „Труд“ Боян Бойчев е единственият българин номиниран от ФИФА в графата „медии“ за гласуването за футболист №1 и треньор №1. Според разпоредбите от всяка страна взе участие един публицист. Бойчев сложи преди всичко международния първенец Антоан Гризман (Франция и „Атлетико“), следван от спечелилия Модрич (европейски отличник с „Реал“) и третия в света – белциеца Кевин де Бройне (шампион на Англия с „Манчестър Сити“).

Според разпоредбите на гласуването участваха националният селекционер Петър Хубчев и капитанът на България Ивелин Попов. Тройката на наставника е Модрич, Еден Азар (Белгия и „Челси“) и Килиън Мбапе (Франция и ПСЖ). Попов пък подреди Модрич, Гризман и Кристиано Роналдо (Португалия и „Ювентус“).

И тримата български представители в анкетата показаха Дидие Дешан като №1 при треньорите. Той направи Франция международен първенец в Русия.

Гол на Мохамед Салах за „Ливърпул“ бе определен за №1 през годината в гласоподаване сред почитатели по света. Перуанските ентусиасти от Мондиал 2018 пък са най-хубави измежду агитките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР