Весислава Танчева е пиар специалист в Института за изследване на

...
Весислава Танчева е пиар специалист в Института за изследване на
Коментари Харесай

Корумпираността на управляващите зарази масово българите

Весислава Танчева е пиар експерт в Института за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките и член на гражданското придвижване " БОЕЦ ". Коментарът е от профила й във " Facebook ".

С откровена горест и отвращение ще повторя: корупцията от дълго време не е " привилегия " на ръководещите. Тяхната корумпираност и клиентелизъм заразиха всеобщо българите, останали да живеят на територията.

Заразиха ги до степен да подценяват инстинктите си за оцеляване и избори след избори да овластяват тъкмо тези, които ги унищожават морално, демографски и стопански.

Разбира се, даже и чумата не може да болести и убие всички, само че е задоволително 15-20% от популацията да " измрат " морално и етичните правила на всички останали се трансформират.

Заради подвластните и корумпирани гласоподаватели болшинството не намира претекст да гласоподава изобщо. И с съображение.
Така имаме стохилядни градове, ръководени с под 15% от гласовете на всички, имащи право на глас.

Управляват ни не демократични болшинства, а малцинството на корумпираните използвачи, които чакат облаги от властта, даже и тази полза да е столевка против снимана бюлетина.

Това не може да се промени с избори, нито с нов избирателен кодекс, нито даже с нова конституция. Защото тя ще е направена от Велико национално заседание, доминирано от същата политическа клиентела.

Ще би трябвало да минем през доста по-драстични промени в самото общество, преди да ремонтираме страната...

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (404)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР