Вещиците от Ийстуик / The Witches of Eastwick, 1987 -

...
Вещиците от Ийстуик / The Witches of Eastwick, 1987 -
Коментари Харесай

12 вечни филма за женското приятелство

Вещиците от Ийстуик / The Witches of Eastwick, 1987 - в този супер занимателен филм по романа на Джoн Ъпдайк трите приятелки /в функциите - Мишел Пфйфър, Сюзан Сарандън и Шер/ от едно малко американско градче си пожелават в живота им да се появи забавен мъж. В отговор се появява мистериозният Дарил Ван Хорн /Джак Никълсън/, който съумява да обърне света им нагоре с краката и да ги съблазни една след друга... 

Небесни създания/Heavenly creatures, 1994 - В един от първите филми на великия Питър Джаксън Нейт Уинслет и Мелани Лайнски играят две млади девойки, свързани от извънредно завладяващо другарство и от незаконното желание да... убият майката на една от тях. 

  Завръщане / Volver, 2006 - В този толкоз женски филм на Педро Алмодовар се споделя историята на три генерации дами, свързани от обич и закононарушения в името на тази обич. Една от най-силните функции на Пенелопе Круз.

  Американско сватбено одеало/How to Make an American Quilt – Уинона Райдър играе бъдеща младоженка, която се прибира в родния си дом за лятото и там група възрастни лели шият нейното сватбено одеало, в което вплитат историите на живота си – коя от коя по-интересни и трогателни.
     Малки дами / Little Women - Уинона Райдар, Сюзан Сарандън и Кристен Дънст са единствено част от актрисите, участващи в този необикновено женски и вълнуващ филм, отдаден на историята на 4 сестри и тяхната майка, които се борят за оцеляване след Гражданската война в Съединени американски щати.     Пържени зелени домати/Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe – по южняшки спокойна и чаровна история за две женски другарства през две исторически столетия в Алабама, които минават през всевъзможни трудности – погрешни съпрузи, заболели деца и даже Ку Клус Клан.
     Телма и Луиз/Thelma and Louise – един от най-великите филми за женското другарство, с присъединяване на незабравимите Сюзън Сарандън и Джина Дейвис. Две приятелки, които желаят да живеят по своите правила и съумяват макар ужасната цена, която се постанова да платят. Да не забравяме и паметната роля на Брад Пит, една от първите му в киното въобще.
     Южнячки/The Help – филм за другарството сред Ейбълийн и Мини – две тъмнокожи прислужници, които се впускат в приключението на живота си, разказвайки своя живот на едно бяло момиче и бранейки достолепието си по всевъзможен начин, които са им разрешени – а в американския юг в средата на предишния век те не са доста.
    Клуб първа съпруга/First Wives Club – Даян Кийтън, Голди Хоун и Бет Мидлър са три дами на междинна възраст с несполучливи връзки с мъжете, само че с изумителна женска мощ. От този филм е именитата имитация на Ивана Тръмп:   " Don’t get mad. Get everything ". Следвайки я безусловно, трите приятелки провеждат скрит план, за който и най-умният мъж не може да се досети. Книгата също е доста смешна.      Календарни момичета/Calendar Girls - същинската история на група не-млади и не-хубави англичанки, които за благородна идея вземат решение да театралничат за сексуален календар, който става шлагер. Участват Хелън Мирън и Джуди Уолтърс. Очарователен и инфекциозен с оптимизма си филм.
    Сексът и градът / Sex and the City, 2008 -  Историята на четирите приятелки нюйоркчанки беше толкоз сполучлива, че не можеше да не я забележим на огромен екран. Филм - апотеоз на женското другарство с днешна дата. 

  Москва не има вяра на сълзи / Москва слезам не верит - Руският филм на Владимир Меншов наблюдава историята на три провинциални девойки, пристигнали в Москва да търсят благополучие и пленява освен публиката, само че и журито на Оскарите, което му връчва премията за Най-добър чуждустранен филм за 1981 година



 
  
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР