Веществото, с което е отровен Емилиян Гебрев е вид фосфорорганичен

...
Веществото, с което е отровен Емилиян Гебрев е вид фосфорорганичен
Коментари Харесай

Токсиколог с подробности за веществото, с което е отровен Гебрев

Веществото, с което е токсичен Емилиян Гебрев е тип фосфорорганичен пестицид. Преди доста години този тип пестицид се използваше всеобщо в селскостопанските региони. Тогава имаше и доста отравяния заради неправилното прилагане по полетата. Имало е случаи и на хора, които желаят да си лишават живота с този тип вещество. През последните 10 години обаче случаите на отравяния са все по-малко, тъй като сегашните пестициди се разграждат за 24-48 часа. Това заяви токсикологът проф. Никола Александров в предаването "Лице в лице " по БТВ.

"България разполага с качествена инсталация, имаме добре готови химици, които могат да разпознаят съвсем всички субстанции. Това вещество се употребява с изключение на в селското стопанство и в препаратите срещу мухи и комари. Разликата е в количеството от веществото ", добави той.

"Остатъчни пестициди има в доста от продуктите, които консумираме. И от една салата може да се стигне до болница. Фосфорорганичните пестициди работят за минути ", разяснява още проф. Никола Александров

"Емилиян Гебрев е добре обвързван с съветската оръжейна индустрия. Към 1991- 1992 година той беше разследван за връзки с съветски компании. Преди години той вкарваше оръжия и ги укриваше. Фирмата на Гебрев транзитира револвери в страната нелегално, като ги разказа като спортни револвер ", сподели още по тематиката специалистът по сигурността Тихомир Стойчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР