Вещество, подобно на тези от групата Новичок, може да се

...
Вещество, подобно на тези от групата Новичок, може да се
Коментари Харесай

Вещества като "Новичок" могат да се произведат в 20 държави, обяви Путин

Вещество, сходно на тези от групата " Новичок ", може да се създаде в към 20 страни по света, сподели съветският президент Владимир Путин, представен от " Интерфакс ".

Коментарите му последваха известието на английската Лаборатория за отбранителни проучвания и технологии към Минитерството на защитата, съгласно която единствено държавна власт може да е основала потреблението при отравянето на някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал нервнопаралитично вещество. Директорът на лабораторията добави, че няма доказателства за съветския му генезис, само че това не е била и задачата на разбора.

На конференцията си с турския сътрудник Реджеп Тайип Ердоган в Анкара Путин сподели, че е изумен от скоростта, с която е " почнала антируската акция ". " Скотланд ярд ", както е известно, сподели публично, че му трябват не по-малко от два месеца за пълноценно следствие, " подсети той.

Путин напомни, че Русия желае да получи достъп до следствието на случая, който изостри връзките сред Русия и Запада и докара до изпъждане на десетки дипломати и от двете страни.

Днес Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) се събира в 11 ч. българско време на изключително съвещание. Представители на 41 страни членки за нова замяна на дипломатически причини по проблема. Според английското външно министерство обаче " тази съветска самодейност е нова тактичност за измама, предопределена да осуети работата на ОЗХО " в следствието, реагира в официално съобщение английското външно министерство, представено от Българска телеграфна агенция.

В неделя Русия изиска от секретарията на ОЗХО отговори на 13 въпроса - в това число какви доказателства е предоставила Англия, че Москва има нещо общо с отравянето ан Скрипал, и дали ОЗХО би споделила информация, предоставена от Лондон, с съветските управляващи. Също по този начин Русия желае да знае какво Англия чака от организацията да удостовери - използването на нервнопаралитично вещество или обстоятелството, че е употребен сътрудник вид " Новичок ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (113)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР