Веществени доказателства, касаещи главния прокурор, повече от логично е да

...
Веществени доказателства, касаещи главния прокурор, повече от логично е да
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Логично е доказателства, касаещи главния прокурор, да не са във властта на негови подчинени

Веществени доказателства, касаещи основния прокурор, повече от разумно е да не се намират във фактическата власт на прокурори, които са му малко или доста подчинени. Това сподели пред Нова юристът и старши юридически специалист в Антикорупционния фонд Андрей Янкулов.

Коментарът му е във връзка опасения, че може да изчезнат доказателства за корупция и въздействие в правосъдната система. Те са били събрани от парцели на Петьо Петров-Еврото в България и Гърция. Тези от Гърция са в Софийската районна прокуратура, твърди Янкулов, а тези от България – във Върховния касационен съд.

„ Последната информация е, че арбитър Талева, която е прокурор по следствие на основния прокурор или негов заместител, ги е изискала от СГП ”, добави правният специалист в Антикорупционния фонд. Според Андрей Янкулов „ съществуването на някакви нормативни правила за боравене с материални доказателства не е гаранция, че проблеми с тях при самото им предпазване не могат да зародят ”. По думите му не е невероятно нещо да изчезне, да се повреди или да бъде сменено.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР