Веществата, които разреждат кръвта, са необходими, за да се предотврати

...
Веществата, които разреждат кръвта, са необходими, за да се предотврати
Коментари Харесай

Храни, които разреждат кръвта

Веществата, които разреждат кръвта, са нужни, с цел да се предотврати образуването на кръвни съсиреци и вследствие на това задръстване на кръвоносните съдове, което може да докара до непоправими последствия.

Експертите твърдят, че е допустимо да се понижи съсирването на кръвта благодарение на елементарни храни. Например витамин Е е добър за разреждане на кръвта. Намира се в огромни количества в  бадемите, слънчогледови семки и пълнозърнести храни.

Добри помощници в предварителната защита на тромбоза могат да бъдат куркума и канела. Съдържащите се в тях субстанции форсират притока на кръв и контролират храносмилателната система.

Кайеновият пипер има удобен резултат върху кръвоносната система. Богат е на капсаицин, който предотвратява съсирването на кръвта. 

При нараснал риск от тромбоза се предлага потреблението на авокадо, череша, алена боровинка, манго, грейпфрут и ананас. Не би трябвало обаче да ядете всички тези храни едновременно, значима е умереността.

Чаят от лайка ще помогне за възстановяване на резултата на медикаментите за разреждане на кръвта. Специалистите поучават да се пие дружно с медикаменти, предписани от лекуващия доктор./Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР