Веселин Великов е новият старши треньор на Етър, съобщи председателят

...
Веселин Великов е новият старши треньор на Етър, съобщи председателят
Коментари Харесай

Веселин Великов e новият треньор на Етър

Веселин Великов е новият старши треньор на Етър, заяви ръководителят на УС на клуба Деян Куздов. Двете страни се споразумяха и подписаха контракт, а на следващия ден Великов ще изведе " болярите " за първа подготовка. Целта, сложена пред него, е завръщане в Първа лига още през новия сезон.

Веселин Великов е роден на 19 март 1977 година в Елена. Първият му професионален тим е точно " Етър ", с който за година и половина през 1997-98 година записа 38 мача и 2 гола. После кариерата му продължи в ЦСКА, " Марек ", " Кавала " (Гърция), " Родопа " и " Любимец ". Като треньор вкара " Любимец " в " А " група, след това стори същото с " Дунав " и го изведе до присъединяване в евротурнирите. Начело на " Кариана " (Ерден) стигна до първото място във Втора лига, преди отборът да се разпадне, а до неотдавна бе отпред на " Ботев " (Враца), който съумя да избави от изпадане.

" Ние се спряхме на Великов, тъй като за нас първо е доста значимо индивидът, който ще води тима, да знае какво значи " Етър " и каква тежест има виолетовата фланелка. Затова заложихме на човек, който е бил в " Етър " в сложните години в " А " група. Той е локален човек, от района и е осведомен с футбола тук. Доказал е с работата си през годините, че е успявал да реализира поставените задания на всички места, където е бил. За нас това бе един от главните претекстове да му предложим да води " Етър " през актуалната акция. Успя да вкара " Любимец " в " А " група, по-късно реализира същото с " Дунав " и стигнаха чак до Лига Европа. Дори със непретенциозен отбор като " Кариана " съумя да стигне до първото място в " Б " група и единствено неприятното стичане на събитията му попречи да направи нещо историческо с този тим. И като наш съперник в " Ботев " (Враца) съумя да резервира отбора в Първа лига, до момента в който ние изпаднахме. Нормално бе да обсъдим много разновидности за треньор, създали сме изчерпателен разбор на всички, само че избрахме Веселин Великов, тъй като считаме, че е най-подходящ.

Целите, които сме му сложили, са да върне " Етър " още тази година в Първа лига, да интегрира момчета от втория тим и да им даде късмет да се потвърдят с виолетовата фланелка. Идеята ни е колкото може повече футболисти в отбора да бъдат от Велико Търново, тъй като имаме вяра, че по този метод даваме опция на младите и те ще се борят с всички сили за осъществяването на задачата ", разяснява ръководителят на УС Деян Куздов.

" Благодарим на Александър Томаш и неговия екип за работата, която свършиха. За страдание не съумяха да запазят елитния статут на " Етър ", само че знаете в какъв миг пристигнаха и че отборът към този момент бе отписан от мнозина. Бяхме единствено на 90 секунди, само че не успяхме. Пожелаваме шанс и триумф на Александър Томаш в идващите инициативи пред него и се надяваме да направи добра кариера в България и чужбина! ", добави Деян Куздов.
 Шеф в Етър: Утре разгласяваме новия треньор, задачата е завръщане в елита
Шеф в Етър: Утре разгласяваме новия треньор, задачата е завръщане в елита

" Ще дадем късмет и на доста момчета от дублиращия тим "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР