Веселин Плачков - едно от най-характерните лица на българския театър

...
Веселин Плачков - едно от най-характерните лица на българския театър
Коментари Харесай

Веселин Плачков с кино и театрална премиера

Веселин Плачков - едно от най-характерните лица на българския спектакъл и кино с премиера на кино лентата „ Дамасцена " и постановката „ Дядо Коледа е отпадък "

Филмът „ Дамасцена „ ще има две министър председатели - 29 октомври в Стара Загора и 30 октомври в София.



Веселин Плачков играе основната роля в сагата за политическите, обществените и морални метаморфози в България през последните десетилетия, почнали с по този начин наречената " Голяма екскурзия ".

Неговият воин Течо, който има първообраз от Розовата котловина, попада освен в най-силното течение на реката, само че и в трагичен въртоп.

Актьорът е претрупан с извънредно сложна и виновна задача - да пресъздаде историята на основния воин от 30 до 60-годишна възраст.

Режисьорът Тодор Анастасов е безапелационен: „ Весо е освен доста сръчен като актьор, само че е и същински мъжага, който се отдава тотално на екранния си облик и не се прави на звезда ".

Във кино лентата вземат участие 56 артисти, като за последните 25 години това е единствената българска продукция с толкоз огромна масовка - над 1 200 души.

Ето какво сподели огромният български артист Любен Чаталов за присъединяване на Веселин Плачков:

„ Съжалявам, че не съм с 30 година по-млад, с цел да мога да играя още с Веселин Плачков. Онова Езоповското, което би трябвало да носи киното и артистът, той го има и е удивителен ".

" Дамасцена " е модерна поетична драма с детайли на мистичност, чието деяние се развива в Розовата котловина.

Филмът е основан по същинска история.

От 3 ноември по кината

„ Дядо Коледа е отпадък "

Веселин Плачков в ролята на ексцентричния Дядо Коледа в комедията „ Дядо Коледа е отпадък "

Премиерата на „ „ Дядо Коледа е отпадък " е на 4 ноември, спектакъл „ Сълза и смях ", открита сцена.

Постановката с режисьор Емил Марков и продуцент Кирил Кирилов в композиция със звездния екип от артисти: Албена Михова, Албена Павлова, Иван Радоев, Ненчо Илчев и Сашо Дойнов, дава обещание да се трансформира в една от най- гледаните тетрални постановки.

Хора " на ръба на нервна рецесия " се пробват да оказват помощ на нещастни самотници посредством своето сдружение " Отчаяние и другарство ", което точно в Коледната нощ става леговище и място за комични и трагични срещи и неразбории на най-невероятни облици. В тази комедия всичко е толкоз вихрено объркано, смешно и тъжно по едно и също време, че изненадите падат като от небето и нищо не е такова, каквото наподобява. Никой няма право да съди никого. Няма персона без грехове. Нашите герои са изтъкани от невероятни недостатъци, само че нямат виновност за това, тъй като са без опора в действителността. И таман в това е огромната им покруса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР