Веселин Марков, съветник на премиера Николай Денков по национална сигурност,

...
Веселин Марков, съветник на премиера Николай Денков по национална сигурност,
Коментари Харесай

Потрес: Съветник на премиера урежда семейна драма на шефа на военното разузнаване

Веселин Марков, консултант на премиера Николай Денков по национална сигурност, е станал причина за абсурда сред шефа на военното разузнаване ген. Венелин Венев и водача на ДСБ Атанас Атанасов. Това описа политикът в утринния блок на Би Ти Ви.

" Шефът на военното разузнаване живее на фамилни начала с една зам.-министърка. Тя не се е развела и не дава детето на някогашния си брачен партньор, който е родственик на Веселин Марков. Марков се е опитал да спомага за разрешаването на този спор ", изясни Атанасов повода да бъде проверяван. 



ген. Венелин Венев

Веселин Марков е консултант на премиера в оставка Николай Денков по национална сигурност и на Атанасов в Народното събрание. Преди 2012 година работеше в ДАНС. Атанасов разгласи, че назначението на Марков като консултант на министър-председателя е по негова рекомендация.

" Шефът на военното разузнаване поддържа връзка с съветските служби ", упрекна преди два дни Атанасов в изявление за БНР. Той разяснява това във връзка искане на " Възраждане " Венев да бъде изслушан в Народното събрание поради опит на Атанасов за " вмешателство и рекрутиране на хора във военното разузнаване ". Според водача на партията Костадин Костадинов ръководителят на ДСБ е направил измяна. Атанасов пък обвърза шефа на военното разузнаване с партията на Костадинов и съветските служби.

В края на март пък Атанасов описа по какъв начин военното разузнаване е почнало разработка против политика. Тогава обаче обвърза това с желанието си да реформира специфичните служби и не замеси нито съветника на премиера, нито фамилните проблеми на ген. Венев.



Атанас Атанасов

" Аз бях този, който най-вече настоявах да има промени в службите, предлагах съответни механизми по какъв начин това да се случи. И знаете ли какво получих отсреща - разработка от военното разузнаване против мен. Тази остаряла история, когато някой изиска промени в службите да стартират да го проверяват. Между другото от близо два месеца беше разтурена Комисията за надзор на службите, това не знам дали беше инцидентно. Към сегашния миг няма парламентарен надзор върху службите за сигурност. Бях сигнализиран от депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи за тази разработка и знаете ли за какво - с цел да бъда сплашен, с цел да ми бъде казано - не се занимавай с това ", обясни на 27 март Атанасов в изявление за Българска национална телевизия.

" Най-вероятно съответното изказване е подбудено от сигнала, който Служба " Военно разузнаване " подаде до способените органи по отношение на хипотетичен опит на външни лица за склоняване на чиновници на българското военно разузнаване към закононарушения по смисъла на Наказателния кодекс за реализиране на нерегламентиран достъп до класифицирана информация. За следващ път се прави опит за уронване на престижа на българското военно разузнаване и накърняване на достолепието и безспорния професионализъм на всички чиновници, изпълняващи дилемите си в комплицираната среда за сигурност ", дадоха отговор тогава в публично изказване на специфичната работа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР