Веселин Марешки неочаквано се активизира и пораздруса инертния ни парламентарен

...
Веселин Марешки неочаквано се активизира и пораздруса инертния ни парламентарен
Коментари Харесай

Защо се разигра Марешки

Веселин Марешки ненадейно се засилва и пораздруса инертния ни парламентарен живот. По-скоро изненада всички с готовността си да поддържа или провокира избор на съмнение против кабинета "Борисов 3 ". По своя самодейност, без никой да го пита. На неочаквана конференция. Аргументите му обаче като че ли бяха изпаднали от мемоари на проф. Юлиан Вучков. От тези, с шарените маркери.

Само седмица откакто депутатите се завърнаха от морето, той реши, че там не се прави нищо, а по този начин не бивало. Нещо, което можеше да установи и преди ваканцията, когато от Българска социалистическа партия се оплакаха, че ръководещите не внасят никакви законопроекти, само че пък непосредствено отхвърлят техните. Ако питате да вземем за пример Менда Стоянова, тя ще ви каже, че многото законопроекти за внасяне приказват за проблеми във всички сфери, които би трябвало да се вземат решение. А неналичието им - за противоположното. С две думи - всичко ни е наред.

Та, в стила на театроведа, Марешки заключи, че от 25 години партиите проституирали и се съешавали коя с която може, съгласно случая. Разбира се, без неговата непорочна "Воля ", която не е пробвала още нито от меда, нито от жилото на политическите ни нрави.

Защо Марешки предприе непредвидената си офанзива, която остана загадка даже за Цвета Караянчева.

Имайки поради комплицираната личностна характерност на бизнесмена-политик, отговорът няма по какъв начин да бъде еднопосочен. Можем обаче да изведем няколко благоприятни условия, от които всеки да си избере, съгласно своята логичност.

Първо, прави го за спорта, с цел да не губи форма.

Второ, сърдит е за нещо на Борисов и показва враждабност към него, флиртувайки с партиите отвън кабинета.

Трето, изпреварвайки към този момент обявеното внасяне на избор на съмнение от Българска социалистическа партия по-късно през есента, го саботира в зародиш, като форсира събитията.

Кой би имал интерес от последното, не е мъчно да се досетим. Остава мистерия, дали това е непоискано положително или инструкция.

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи несъмнено не бяха готови за брифинга на "Воля ", извършен късно в ранния следобяд. Разбираемо - нито да се зарадваш, нито да отхвърлиш позицията на Марешки. Колкото и размита и неразбираема да бе нейната цел. Най-вече, поради това...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР