Весел празник с много смях и Коледно настроение завладя Малката

...
Весел празник с много смях и Коледно настроение завладя Малката
Коментари Харесай

Коледен дух завладя Малката базилика

Весел празник с доста смях и Коледно въодушевление завладя Малката базилика.
Детска Театрална Школа „ Арлекин” към Театър „ А`парт” – Пловдив показа спектакъла „ Да подготвим коледната нощ!”. Малките джуджета описаха за обичаите и традициите на вълшебния празник, на който се случват чудеса.С шеговита викторина дребните артисти ревизираха дали децата от публиката знаят за какво честваме Коледа, а също по този начин ги попитаха какво са написали в писмата си до Белобрадия Старец.

„ Арлекин” е основана през 2014 година към Театър „ А`парт” – Пловдив с ръководители доктор на изкуството Сашо Петков /директор и режисьор на Театър „ А`парт”/, и актьорите Катя Минкова и Анди Райчев. „ Предлагаме един нетрадиционен метод за образуване на свободното време на децата и юношите. Чрез контакта с изкуството децата възпитават своя естетически нюх, мирогледа си, житейските си полезности. Работата в група развива у детето умеенето да взема независими решения, възпитава възприятие за отговорност. Актьорското изкуство развива качества като комуникативност, поведенчески правила, гъвкавост, благозвучност, креативност, дисциплинираност и др.”, сподели актрисата Катя Минкова. „ Да подготвим коледната нощ!” е един театър с доста стихчета и песнички, в който интензивно се включва и публиката, дружно с дребните джуджета”, добави още тя.

В ранния следобяд децата, написали своите коледни приказки, имаха опция да ги прочетат, като се състезаваха за най-интересна и вдъхновяваща история.Специален посетител на събитието „ Моята Коледна приказка” бе Иванка Шекерова- феята от „ Приказки с Джиджи”. Шекерова, по- известна за децата като „ приказната фея”, е известна театрална актриса и певица, която обича малчуганите, усмивките им и прави всичко допустимо, с цел да ги вижда по-често.

„ Подкрепям изцяло тази самодейност да се четат приказки и вярата ми е това да не се случва единствено на празници, а регулярно децата да се срещат с класическите детски приказки, да бъдат предизвикани да измислят и пишат приказки.Пожелавам им да не губят магията в сърцето си и да не бързат да порастват”, показа Иванка Шекерова.

Писателката Павлина Николова сподели, че не е изгубила детското в себе си и прочете своята коледна приказка „ Вълшебната шейна на Дядо Коледа”.Победител в състезанието на ОИ „ Старинен Пловдив”- „ Моята коледна приказка” стана Иван Христев от V-ти „ в” клас, възпитаник в ОУ “Екзарх Антим I.Малчуганът показа своята творба „ Коледна добрина”.
Коледният празник приключи с концерта „ Бъдни вечер” на Детска групировка за достоверен фолклор „ Куклици” към ЦПЛР-ОДК, Пловдив.
 Коледен дух завладя Малката базилика  Коледен дух завладя Малката базилика  Коледен дух завладя Малката базилика
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР