Версията, че катастрофиралият в Иран украински самолет Boeing 737 е

...
Версията, че катастрофиралият в Иран украински самолет Boeing 737 е
Коментари Харесай

Зеленски коментира версията за ударения по погрешка с ракета самолет в Иран

Версията, че авариралият в Иран украински аероплан Boeing 737 е бил ударен с ракета, не се изключва, само че не е доказана. Това разяснява президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от локалните медии.

" Версията за удар с ракета по самолета не се изключва, само че към днешния ден не е доказана ", написа той в профила си в " Телеграм ".

Украинският държавен глава прикани Съединени американски щати, Канада и Англия да показват доказателствата, с които разполагат, на комисията, проверяваща самолетната злополука край Техеран.

Освен това той разгласи, че ще беседва по тематиката с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.

Вчера канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласи, че Отава разполага с разследваща информация, показваща, че самолетът е бил свален с иранска ракета " земя-въздух ", и по-конкретно създадената в Русия ракетна система " Тор-М1 ".

Американският президент Доналд Тръмп от своя страна сподели, че " някой може да е направил неточност " и че имал свои лични съмнения по този въпрос.

Ръководителят на иранската гражданска авиация Али Абедзадех назова циркулиращите на Запад информации и изявления на висши държавни представители " ирационални ". Той също по този начин твърди, че не са били намирани фрагменти от ракета до мястото на падналия аероплан.

На 8 януари самолетът, създаден от американската компания " Боинг ", катастрофира малко след излитането си от летището в Техеран. Загинаха всички 176 души на борда. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР