Версиите са две, аз съм изслушал моя съветник и това,

...
Версиите са две, аз съм изслушал моя съветник и това,
Коментари Харесай

Тагарев: Има две версии за случая с Мустафа Емин и те се разминават съществено

„ Версиите са две, аз съм изслушал моя консултант и това, което в началото беше оповестено – те се разминават доста значително. “

Това разяснява министърът на защитата Тодор Тагарев във връзка абсурда със своя консултант Мустафа Емин , за който медици от „ Пиргов “ настояват, че ги е заплашвал със здравния министър проф. Христо Хинков и е упорствал дете да бъде извадено от противошокова зала, с цел да бъде настанено неговото.

В края на предходната седмица Тагарев изиска от министъра на опазването на здравето Христо Хинков да разпореди инспекция по случая.

„ Обърнах се като към сътрудник с молба да бъде направена инспекция с механизмите, с които те разполагат, досега няма отговор, само че въпреки всичко мина малко време “, сподели той. Министърът уточни, че чака да получи и запис, тъй като има информация, че има подобен.  И добави, че ще вземе решение какво да направи, когато се запознае с обстоятелствата, съобщи Българска телеграфна агенция.
Разбрах, че доста хора са гледали записи към този момент, аз не съм.
Тодор Тагарев, министър на защитата

Случаят с Мустафа Емин доби известност след обява на здравна сестра във Facebook преди дни, съгласно която Емин е пристигнал в „ Пирогов “ с детето си, което е имало рана, и настоял друго дете да бъде изведено от шокова зала, с цел да бъде прегледано неговото дете, както и че е заплашил с министъра на опазването на здравето. По-късно Емин отхвърли изказванията, определяйки ги като внушения.

„ Ако е правилно това, което написа в този пост, съгласно мен съветникът би трябвало да си отиде. Но в случай че се окаже, че това е прикрита офанзива, която има други цели, бих оставил министъра самичък да реши какво ще прави “, разяснява по тематиката министър председателят Николай Денков. Той добави, че не могат да се вземат решения въз основата на фейсбук изявления и е редно да се изчакат резултатите от инспекцията, с цел да е ясно какви са обстоятелствата. 
Свързани

Министърът на защитата Тодор Тагарев взе участие в откриването на образователната година във Военната академия „ Г. С. Раковски “. Той пожела триумф на преподавателския състав.

Пред публицисти военният министър акцентира , че модернизацията на Сухопътните войски е прекомерно изостанала и това е един от главните му цели.

Тагарев разяснява решението на американските управляващи да дадат зелена светлина за евентуалната продажба на България на бронетранспортьори „ Страйкър “ (Stryker) за 1,5 милиарда $. По думите на министъра процедурата е почнала публично през май, като е изпратено питане в Съединени американски щати с съответни условия и параметри.
Свързани

„ От американска страна евентуалната продажба е утвърдена от Пентагона и Държавния департамент и следва да стигне до Конгреса, който ще вземе крайното решение “, изясни министърът.

По думите му това е оптималното количество техника и оптималната цена, и става въпрос единствено за нови машини.

„ Очакваме скоро група от Съединени американски щати, с цел да бъде изработен обзор – какво желаеме, ще се откажем ли от нещо и така нататък “, посочи Тагарев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР