Вероятността за военно развитие в Украйна остава, каза бившият служебен

...
Вероятността за военно развитие в Украйна остава, каза бившият служебен
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Вероятността за военно развитие в Украйна остава

Вероятността за военно развиване в Украйна остава, сподели някогашният длъжностен министър на защитата проф. Тодор Тагарев

" Вече няколко месеца напрежението нараства и като че ли това повишаване се форсира доста в последните дни. Не единствено във връзка с учението в Беларус, на север от Киев, само че и дислоцирането на кораби от балтийския флот и северния флот на Русия в Черно море, в това число десантни кораби с десантчици на тях. Тоест от ден на ден нараства потенциалът на Русия, в случай че реши да предприеме военни нападателни дейности против Украйна от няколко направления. И това, което президентът Байдън споделя, който, несъмнено, разполага с много повече информация, е че поучава американските жители на Украйна да се изтеглят. Тук става въпрос за десетки хиляди, доколкото имам информация може би към 30 000 американци се намират в Украйна, което би било сериозен проблем и за самите тях, евентуално и за украинците, с които те живеят и работят дружно ", сподели в предаването " Брюксел 1 " по Bulgaria ON AIR някогашният длъжностен министър на защитата проф. Тодор Тагарев.

" Смятам, че макар фокусирането на западния свят върху дипломатическите средства за намиране на позволение на спора, вероятността за военно развиване по-нататък изобщо не е намаляла ", разяснява проф. Тагарев.

На въпрос на водещата Милена Милотинова за какво за повторно дипломатическите старания на страните от Нормандската четворка не съумяха, специалистът разяснява:

" Някои анализатори смятат Минските съглашения, които са контрактувани в този формат за мъртво родени и несъмнено неизгодни за Украйна. Украйна ги интерпретира по един метод, Русия - по напълно различен метод. Те действително не са имали някакви особени на практика последици, с изключение на в ограничението на въоръженията, които се намират в зоната на разделяне сред по този начин наречените Донецка и Луганска национални републики, и украинските сили, които като предписание си съблюдават украинската страна, само че постоянно се нарушават от страна на сепаратистите. И този формат някак си не съумява да способства за решение на казуса, колкото и да ни се желае. Може би показателно за това беше отношението на Кремъл към визитата на френския президент. Може би при едно деликатно наблюдаване на отношението към него, това можеше да се предвижда ".

На въпрос какво приказва скупчването на съветски войски наоколо до украинската граница и военните учения в Беларус, специалистът отговори:

" Говори, че Русия има потенциал за военна експанзия против Украйна, в допълнение към това, което тя към този момент направи през 14-та година и поддръжката и за сепаратистите в югоизточна Украйна. Въпрос на решение, евентуално единствено и само на Путин е дали той ще предприеме такива нападателни дейности. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР