Вероятността за супер пожар намалява. Обществената система се движи далеч

...
Вероятността за супер пожар намалява. Обществената система се движи далеч
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Омикронът тръгва да се спъва, не му помагайте да си върши работата

Вероятността за супер пожар понижава. Обществената система се движи надалеч от региона на супер пожара. Движението е според контролните планове, а те са контролно число - 15 000 регистрирани случая дневно и че няма нагледно казано горивен материал, стараната да изкара повече от 2-3 дни над тази стойност. Това написа във Facebook математикът от Българска академия на науките и някогашен член на НОЩ проф. Николай Витанов.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 598
" Напомням прогнозата ми от ноември месец предходната година, че пикът на тази вълна се чака да бъде през първата половина на февруари, а през втората половина да тръгнем надолу ", напомни той.

Ето защо още предизвести математикът.

" Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 28 януари 2022 година

Картата на осведомителния портал за обстановката с стадиите по райони с прогноза за след 5 дни.

Ако следите прогнозата за 5 дни напред (написана е на картата) ще се ориентирате добре какво има да става. Вчера, напълно съгласно упованията, Регион 4 влезе в алената зона. Регион 2 не влезе, тъй като Плевен не падна и остана в жълтата зона. Днес обаче се чака и Регион 2 да влезе в алената зона и това с огромна възможност ще го видите на картата на следващия ден.

Остава в жълто Регион 3 към Варна. Самата Варна не е доста добре, само че областите около нея са с ниска заболеваемост и това ще държи този район в жълтата зона за идващите 5 дни (което не е малко).

Някои юрдечета са толкоз недоволни от моите прогнози, че високо крякат за какво не съм предсказвал числата от тотото. Юрдечета мои, хабер си нямате от тая работа. За да предскажеш един развой, би трябвало да има детерминизъм в него. Ако няма - не може да се предскаже. Такъв е казусът с числата от тотото - няма датерминизъм там (ако тегленето е честно). Друга е тактиката за облага от тотото, само че тя на юрдечета не се споделя.

Знаете, че настоящите дейности за битка с Омикрона имат 3 цели: да няма супер пожар, да не се изпълнят лечебните заведения и да не се стигне до цялостен локдаун за страната. Да няма супер пожар, значи записаните случаи да останат под 25 000 дневно. Защо по този начин? В момента нерегистрираните случаи са към 2-2.5 пъти повече от записаните. Не са към този момент 4 пъти повече, това беше до момента в който тестванията бяха по 20-на хиляди дневно. Вземаме апокалиптичните прогнози на моите сътрудници - да вземем за пример 60 000 дневно. Допускаме, че са говорили за общия брой случаи, освен за записаните (което е подозрително като върнете лентите и слушате съответните изявленията, само че да допуснем, че е така). Делите на 2.5 и получавате 24 000. Закръгляме на 25 000 регистрирани случая, че по-лесно се помни и това ни е критерия за супер пожар. Незапълване на лечебните заведения - това значи запълнеността да е под 80% от оптимално вероятният им потенциал, които е прочут. Накрая - да няма цялостен локдаун за страната. Това го наблюдавате има ли го, няма ли го, всеки ден го наблюдавате.

Така тия три цели задават мечтаната траектория на огромната по мярка обществена система на България по време на Омикрон вълната. Тя е мечтана, само че по какъв начин се държи една голяма система на мечтаната траектория. Отговорът го има в дебелите книги по математика и в най-началните от тях ще срещнете фразата надзор на хаоса. Как става? С дребни тласъци (подходящи по време и място ограничения насочвате системата в басейна на привличане на стремежи атрактор - т.е. към обстановката, разказана с горните 3 удобни неща). За задачата ви би трябвало проект, с цел да могат контролиращите държавни институции да могат да правят контрола на траекторията на системата. Това е сухата доктрина, само че я го организирайте на процедура в страна, в която част от популацията е много инато. Трябва да имате уместно създадена система от знаци която да ви споделя къде е системата и накъде ще отиде, с цел да може да реагирате на време и да не изтървете обстановката. И не на последно място, би трябвало да имате някой, който да е наясно с всичкото това и още други хора с задоволително власт, които да имат интерес всичко това да се случи.

За шанс, всичките предпоставки от нагоре ги имаме в България. Засега системата върви по заложената траектория. Писах ви към този момент, имам сътрудници, които ме ненавиждат извънредно доста (двуличници са ми те, да видите единствено по какъв начин хубаво ми се усмихват, като приказват с мен) и които с пяна на уста следят по какъв начин системата върви по следената траектория, заложена от горните три цели. С пяна на уста, тъй като в случай че системата продължи да върви по следената траектория, до момента в който се премине пика на вълната и стартира спад, ще имат отсреща си Витанов, който освен може да плува из Банаховите пространства, на има и огромен на практика опит по какъв начин българското общество може да бъде движено в авансово заложена област на фазовото пространство даже в изискванията на либерален режим на действие. Няма да има математик в цялата българска история, който да е допринасял за това и авансово да го е оповестил. Така, че те стискат палци и се надяват нещата да се провалят. О, по какъв начин се надяват, единствено да знаете. Ще забележим какво ще стане. Но даже това, което към този момент е реализирано - вървим към пика на вълната, а системата още не е излязла от заложената траектория, демонстрира, че да се направи такова нещо е допустимо.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.22. Пак е под 1.3. Вероятността за супер пожар понижава. Обществената система се движи надалеч от региона на супер пожара. Движението е според контролните планове, а те са контролно число - 15 000 регистрирани случая дневно и че няма нагледно казано горивен материал, стараната да изкара повече от 2-3 дни над тази стойност. Напомням прогнозата ми от ноември месец предходната година, че пикът на тази вълна се чака да бъде през първата половина на февруари, а през втората половина да тръгнем надолу.

Ноември, декември, януари - три месеца и мърдане няма - такава беше прогнозата и тя беше необятно оповестена.

Запълването на лечебните заведения. Мисля, че към този момент е ясно - анализът на придвижването на обществената система е мултифакторен и запълването на лечебните заведения е доста значим, само че не единствен фактор, който се следи. Засега проблеми с леглата няма - голямата българска обществена система се движи надалеч от региона във фазовото пространство, където положението е - претъпкани лечебни заведения. Няма такова нещо. Отделно се следи положението на медицинския личен състав.

Тоталният лакдаун. Писах ви - в случай че Витанов е прав, че няма да има супер пожар, той ще излезе прав и за това, че няма да има цялостен локдаун в страната.

Страната е надалеч от Етап 4 на проекта на държавното управление.

Налагат се и ограничения, които ще стартират да дават резултати през идната седмица - ще видите по какъв начин броя на случаите ще опитва да продължи да пораства, само че ще почне да се спъва по пътя на растежа.

Гледат се доста параметри и си има възможни области на стойностите им. България като общество и страна по никакъв начин не е дребна система и не е елементарно да се държат параметрите в допустимите области. Много деликатно ориентиране би трябвало тук, което към този момент се удава. Ето, на практика се осъществя и върви доста добре към този момент. И вие може доста да помогнете. Как - Омикронът потегля да се спъва, не му помагайте да си прави работата. Пазете се!

И така - мисля, че задачите са ясни - запазване на здравето, незадръстване на лечебните заведения, неналагане на цялостен локдаун. Това е заложената траектория на системата и тя към този момент върви по нея. Помогнете и, в полза на всички ни е това да остане по този начин. Смъртността се чака да е към 1% и дори по-малко.

Много е отново, склонен съм, само че тя е пропорционална на ината на популацията, а той е симетричен на идейките, които разно гурута вкараха в главите на част от хората с цел да подценят заплахата. Смеехте се преди много време, когато ви споделих, че ще надминем 1 милион регистрирани случаи и 33 500 регистрирани умряли. След баснята за юрдеците и крокодила съм ви нагласил баснята за шамандурите, на които морето им изглеждало плоско и безпределно.

Накрая: пазете се, бъдете здрави, не се лъжете.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. Така ще избегнем и супер пожара и тоталния локдаун. Помнете: с малко старания можем да избегнем тоталния локдаун. От нас зависи. Всеки от вас взе участие в насочването на големия транспортен съд на обществената система на България. Можем да вземем завоя без да се набием в скалите на Камен бряг. Да го създадем. Виждате, че става. Можем да го създадем. Пък след това разправяйте на деца и внуци, по какъв начин сте минали през най-тежката вълна без да напълните лечебните заведения и без цялостен локдаун ".


Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 598  В Гърция доставят хапчета за коронавирус по домовете В Гърция доставят хапчета за коронавирус по домовете  Не вълна, а цунами от заболели с ковид при персоналните лекари Не вълна, а цунами от заболели с ковид при персоналните лекари  Проф. Кунчев разкри по кое време идва пикът на Омикрон у нас Проф. Кунчев разкри по кое време идва пикът на Омикрон у нас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР