Вероятността за предсрочни избори е голяма. По-скоро ще падне правителството.

...
Вероятността за предсрочни избори е голяма. По-скоро ще падне правителството.
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Народното събрание започва да прилича на едно нещо, наречено бардак

" Вероятността за предварителни избори е огромна. По-скоро ще падне държавното управление. Ако би трябвало да залагам пари, ще заложа на това. Тогава отиваме на избори на 25 септември. " Това разяснява математикът проф. Михаил Константинов в ефира на Българска национална телевизия във връзка идния избор на съмнение на кабинета " Петков ".

Той предвижда още два разновидността.
" Ако държавното управление не падне в този момент, в случай че прескочи това нещо, изборите може да са през ноември-декември. Ако оцелеят отново, което е малко евентуално, отиваме към локалните избори следващата година. Т.е. разновидностите са три – Избори незабавно, декември или октомври следващата година ", посочи той и добави, че не е добре да се отсрочва.

" Есента застудява, скапва се времето. Ако ще сменяме властта, би трябвало да я сменяме в този момент ", добави проф. Константинов.

По отношение на връщането на хартиените бюлетини, той съобщи, че изборното законодателство би трябвало да се пипне.
" Не би трябвало да се дава опция на секционните комисиите да броят изборните бюлетини. Те би трябвало да си вземат флашките и да отидат в РИК и по този начин ще си улеснят и личния живот ", уточни той.

" Народното събрание стартира да наподобява на едно нещо, наречено бардак. Това е обидно и за нашите предшественици, които сътвориха страната ни и за малко време я направиха най-силната на Балканския полуостров. Ние сега систематично я унищожаваме тази страна ", разяснява още проф. Константинов.

Той направи коментар и на властта и разпада в обединението.
" Това до през вчерашния ден да сте били другари, а през днешния ден към този момент да се ненавиждате, не е работа. Освен това персоналното държание на някои хора от властта е неприемливо ", съобщи той.

" В Европа на никое място няма машинно гласоподаване, само че в доста страни четат на скенер. В момента тече една доста огромна подписка, може би над 150 хиляди души са я подписали - да се върне хартиената бюлетина. Има публично предпочитание за смяна. Но сега депутатите се занимават със личното си оцеляване. Те са като един кошер, не се знае кой ще влезе. Но това са един от тези моменти в историята, при които дейности на дребен брой хора дефинират накъде ще тръгне страната. Аз ги приканвам нашите 240 народни представители да бъдат доста виновни - като взимат едно решение, то да не е по персонална полза ", приключи проф. Константинов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР