Вероятността за Брексит без сделка е много голяма и гражданите

...
Вероятността за Брексит без сделка е много голяма и гражданите
Коментари Харесай

Вероятността за Брексит без сделка е много голяма, предупреждава Еврокомисията

Вероятността за Брексит без договорка е доста огромна и жителите и фирмите на страните от Европейския съюз би трябвало да са подготвени за излизане на Англия от блока на 31 октомври, сподели през днешния ден говорителка на Европейската комисия, представена от Ройтерс.

В Лондон английски депутати се пробват да да спрат премиера Борис Джонсън от предизвикателство на това, което считат за гибелен Брексит без договорка, на фона на спекулации, че държавното управление може да свика предварителни избори на 14 октомври.

"Работната ни догадка е, че ще има Брексит на 31 октомври ", съобщи говорителката на Европейска комисия Мина Андреева.

Попитана дали излизането на Англия без договорка в този момент е най-вероятният сюжет, тя отговори: "Бих споделила, че има доста огромна възможност, и в действителност това е повода, заради която насочваме това последно обръщение - да се подготвим за Брексит без договорка ".

Най-добрият вид ще бъде Брексит със съглашение, добави Андреева.

Дълбоко разграниченият английски парламент отхвърли контрактуваната от предходния министър председател Тереза Мей договорка за Брексит с Европейска комисия три пъти. Според настоящия министър-председател защитният механизъм за Северна Ирландия би трябвало да бъде изваден от съглашението, с цел да може то да бъде утвърдено от Англия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР