Вероятността в Израел да бъдат произведени третите подред парламентарни избори

...
Вероятността в Израел да бъдат произведени третите подред парламентарни избори
Коментари Харесай

Израел върви към трети избори за една година

Вероятността в Израел да бъдат създадени третите поред парламентарни избори за по-малко от една година, става все по-голяма, откакто нощес се състояха следващите безплодни договаряния сред премиера Бенямин Нетаняху и главния му конкурент Бени Ганц, съобщи Асошиейтед прес.

На срещата не бе реализиран никакъв пробив.

Нито Нетаняху, нито Ганц разполага с нужното болшинство, с цел да сформира съдружно държавно управление. Балансьорът в сегашната политическа обстановка в Израел Авигдор Либерман отхвърля да поддържа който и да било от двамата, с цел да му обезпечи нужното болшинство в 120-местния парламент, и вместо това ги прикани да се включат в кабинет на националното единение като метод за излизане от рецесията.

Ганц и Нетаняху обаче отхвърлят да правят отстъпка от изискванията си за реализиране на сходно съглашение.

Днес в среднощ изтича крайният период, в който Ганц би трябвало да сформира държавно управление, откакто получи мандат за това от президента Реувен Ривлин. В случай че Ганц не успее, Израел ще навлезе в последния 21-дневен период, в който някой претендент за министър председател да успее да събере нужното болшинство и да сформира държавно управление. Ако и тогава няма резултат, ще бъдат създадени нови избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР