Вероятността от сериозна ескалация на напрежението и война е близка

...
Вероятността от сериозна ескалация на напрежението и война е близка
Коментари Харесай

Вигенин: Вероятността от война е близка до нулата

" Вероятността от сериозна ескалация на напрежението и война е близка до нулата. Може да има обособени провокации, само че не виждам учредения за подобен спор. В последните дни самите украински управляващи се пробват да внесат по-умерен звук в полемиката ", съобщи зам.-председателят на Народно събрание и зам.-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в тв изявление. Според него Народното събрание, примиерът и министърът на защитата работят умерено и решително в обстановката.

На фона на всички останали рецесии не трябва да сътворяваме спомагателни терзания за нещо, което няма да се случи, безапелационен е Вигенин. По думите му България би трябвало да направи всичко допустимо да помогне за деескалацията на напрежението и това е единственият път за непоклатимост и сигурност в целия район. Да понижим малко децибелите, да спрем непотребното напъване на хората и на позициите на страната и да се опитаме да търсим дипломатическите решения, прикани Вигенин. Той даде образец с идното си посещаване в Москва като вицепрезидент на Парламентарната асамблея на ОССЕ, където управлението на организацията ще беседва с съветските си сътрудници.

" Нашите сътрудници от Съединени американски щати, които са водещата мощ в НАТО, би трябвало да са наясно, че в подобен вид разговор не могат да влизат и да вземат някъде другаде решения вместо нас. Времето на това свърши. България е суверенна страна и има правото да взе участие, когато се вземат решения за нея ", акцентира Вигенин. Той счита, че напъните на Русия са ориентирани към попречване на присъединението на Грузия и Украйна към НАТО, а от другата страна НАТО се пробва да съблюдава към този момент поетите задължения към тези две страни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР