Вероятността да ти се случи през лятото е много голяма.

Вероятността да ти се случи през лятото е много голяма. ...

16 трика, които ще ти помогнат при слънчево изгаряне.

Вероятността да ти се случи през лятото е много голяма. Отиваш да плажа и прекарваш цял ден наслаждавайки се на солена морска вода, плажен волейбол и куп други забавления. В даден момент се сещаш, че може би си забравила нещо.
Разбираш какво е то няколко часа по-късно, когато кожата ти става ярко червена и започва да те боли: забравила си да се намажеш със слънцезащитен крем, или си го направила само веднъж през целия ден.
Слънчевото изгаряне, освен че ще развали ваканцията ти, може да има много сериозни последствия върху тялото ти. Нещо повече, през летните дни слънцето е толкова силно, че ако кожата ти е по-чувствителна, можеш да изгориш дори само като се разхождаш по улицата. Неприятно, нали! Ето защо е добре през лятото да използваш козметичен продукт със слънцезащитен фактор, независимо дали си на плажа или не.
Но след като вече се е случило, има няколко неща, които можеш да направиш, за да се справиш с проблема възможно най-бързо, безболезнено и с минимални поражения.
1. Преди да правиш каквото и да било, изпий огромна чаша студена вода. Това е най-бързият начин да охладиш тялото си и да успокоиш кожата си. През останалото време, от годината, пий по 8 чаши вода дневно, за да останеш хидратирана. Но през лятото количеството трябва да се увеличи с поне още 2.
2. Намокри чиста кърпа със студена вода и я постави върху изгореното. Ето, студен компрес, който ще облекчи зачервяването и болката.
3. Вземи си хладка вана с добавени в нея няколко капки успокояващо масло от лайка.
4. Направи си ледени кубчета с алое. Просто постави гел от алое вера във форми за лед и ги замрази. Използвай при нужда за бързо облекчение.
5. Намажи се с крем съдържащ един процент хидрокортизон. Той ще успокои болката, паренето и сърбежа.
6. Намажи кожата си с йогурт. Ще успокои зачервяването.
7. Стой в стая с пуснат климатик или пусни вентилатор, за да поддържаш кожата си колкото може по-студена.
8. Ако дори клепачите ти са изгорели, намокри две чаени торбички със студена вода и си направи компрес на очите с тях. Полежи така известно време,за да се успокои иначе нежната кожа на клепачите ти.
9. Пий ибупрофен, за да редуцираш болката и подуването.
10. Използвай алое вера, за да успокоиш кожата си. Откъсни едно листо и намажи с него изгорения участък.
11. Ако нямаш алое вера под ръка, използвай краставица. Пасирай една краставица и намажи изгореното с нея. Веднага ще усетиш прилив на хидратация.
12. Приемай витамин Е като хранителна добавка. Той е антиоксидант, който ще успокои възпалението.
13. Хидратирай кожата си с кокосово масло, но не се изкушавай да се показваш пак на слънцето. Знаем, че то помага за почерняването, но в този случай няма да има същия ефект.
14. Вземи си хладка вана с овесено мляко, което ще успокои кожата и ще намали сърбежа.
15. Недей да белиш изгорената си кожа. Вместо това пий още повече вода, мажи се с още алое вера и повтаряй процедурата, докато изгарянето не изчезне напълно. Бъди търпелива. В тези моменти кожата ти страда, затова и дай нужното време да се възстанови.
16. Забрави за излагането на слънце. Ако си на море, не си позволявай да оставяш изгорената си кожа на слънчевите лъчи. Винаги нанасяй слънцезащитен продукт и носи ефирни, но дълги дрехи, които ще те пазят от слънцето и ще ти носят прохлада.

Източник: actualno.com