Вероятността да ти се случи през лятото е много голяма.

...
Вероятността да ти се случи през лятото е много голяма.
Коментари Харесай

16 трика, които ще ти помогнат при слънчево изгаряне

Вероятността да ти се случи през лятото е доста огромна. Отиваш да плажа и прекарваш през целия ден наслаждавайки се на солена морска вода, плажен волейбол и куп други занимания. В даден миг се сещаш, че може би си не запомнила нещо.
Разбираш какво е то няколко часа по-късно, когато кожата ти става блестящо алена и стартира да те боли: не запомнила си да се намажеш със слънцезащитен крем, или си го направила единствено един път през целия ден.
Слънчевото изгаряне, като се изключи че ще скапе ваканцията ти, може да има доста съществени последици върху тялото ти. Нещо повече, през летните дни слънцето е толкоз мощно, че в случай че кожата ти е по-чувствителна, можеш да изгориш даже единствено като се разхождаш по улицата. Неприятно, нали! Ето за какво е добре през лятото да използваш козметичен артикул със слънцезащитен фактор, без значение дали си на плажа или не.
Но откакто към този момент се е случило, има няколко неща, които можеш да направиш, с цел да се оправиш с казуса допустимо най-бързо, безболезнено и с минимални провали.
1. Преди да правиш каквото и да било, изпий голяма чаша студена вода. Това е най-бързият метод да охладиш тялото си и да успокоиш кожата си. През останалото време, от годината, пий по 8 чаши вода на ден, с цел да останеш хидратирана. Но през лятото количеството би трябвало да се усили с най-малко още 2.
2. Намокри чиста забрадка със студена вода и я сложи върху изгореното. Ето, леден компрес, който ще облекчи зачервяването и болката.
3. Вземи си хладка вана с добавени в нея няколко капки успокояващо масло от лайка.
4. Направи си ледени кубчета с алое. Просто сложи гел от алое вера във форми за лед и ги замрази. Използвай при потребност за бързо облекчение.
5. Намажи се с крем съдържащ един % хидрокортизон. Той ще успокои болката, паренето и сърбежа.
6. Намажи кожата си с йогурт. Ще успокои зачервяването.
7. Стой в стая с пуснат климатик или пусни вентилатор, с цел да поддържаш кожата си колкото може по-студена.
8. Ако даже клепачите ти са изгорели, намокри две чаени торбички със студена вода и си направи компрес на очите с тях. Полежи по този начин известно време,за да се успокои другояче нежната кожа на клепачите ти.
9. Пий ибупрофен, с цел да редуцираш болката и подуването.
10. Използвай алое вера, с цел да успокоиш кожата си. Откъсни едно листо и намажи с него изгорения сектор.
11. Ако нямаш алое вера на разположение, използвай краставица. Пасирай една краставица и намажи изгореното с нея. Веднага ще усетиш прилив на хидратация.
12. Приемай витамин Е като хранителна добавка. Той е антиоксидант, който ще успокои възпалението.
13. Хидратирай кожата си с кокосово масло, само че не се изкушавай да се показваш отново на слънцето. Знаем, че то оказва помощ за почерняването, само че в този случай няма да има същия резултат.
14. Вземи си хладка вана с овесено мляко, което ще успокои кожата и ще понижи сърбежа.
15. Недей да белиш изгорената си кожа. Вместо това пий още повече вода, мажи се с още алое вера и повтаряй процедурата, до момента в който изгарянето не изчезне изцяло. Бъди търпелива. В тези моменти кожата ти страда, по тази причина и дай нужното време да се възвърне.
16. Забрави за излагането на слънце. Ако си на море, не си позволявай да оставяш изгорената си кожа на слънчевите лъчи. Винаги нанасяй слънцезащитен артикул и носи ефирни, само че дълги облекла, които ще те пазят от слънцето и ще ти носят хладина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР