Вероятността да се заразите с коронавирус в самолет е най-голяма

...
Вероятността да се заразите с коронавирус в самолет е най-голяма
Коментари Харесай

Експерти: При слизане и качване в самолет е най-вероятно да се заразим с короанвирус

Вероятността да се болестите с ковид в аероплан е най-голяма по време на качването и слизането на пасажерите, оповестява РИА Новости.

Полетите последователно се връщат към всекидневието, само че пасажерите към момента се тормозят за здравето си. Много хора считат, че най-често хората се заразяват по време на полет, само че немско изследване опроверга това съмнение, предава "Фокус ".

Компютърните симулации демонстрират, че пасажерите са в максимален контакт между тях при влизане и излизане от салона. Пътуващите се натрупват на опашка на пътеката, събират се на изхода, както и когато взимат ръчния си багаж.

По време на полета вентилацията на въздуха обезпечава относителна сигурност. Някои хора считат, че един и същи въздух "се върти " в салона, само че това не е по този начин. Съвременните вентилационни системи работят на правилото: 50 % чист въздух и същото количество филтриран въздух в кабината. Това значи, че въздухът на борда се възобновява изцяло на всеки три минути. За съпоставяне, в климатизирана стая, той се сменя на всеки дванадесет минути.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР