"Вероятността да бъдем атакувани нараства след пробива на сървъра на

...
"Вероятността да бъдем атакувани нараства след пробива на сървъра на
Коментари Харесай

ИТ експерт: Няма орган и хора, които да одитират системите на държавата

"Вероятността да бъдем атакувани нараства след пробива на сървъра на НАП”, счита ИТ експертът Константин Веселинов. Хакерите търсят повече информация за своите жертви и ги изследват, а изтеклите данни от приходната организация им дава точно тази нужна информация.

"Не отговаряйте на фишинг мейли и не натискайте линкове в тях”, подсети специалистът при гостуването си в „ Тази събота” по БТВ и добави, че в този момент тези писма евентуално ще ни наподобяват по-достоверни, в случай че бъде употребена изтеклата информация.

"Няма орган, който да одитира системите на страната. Не съм уверен, че има хора, които могат да създадат подобен одит”, съобщи експертът.

Той се въздържа да разяснява офанзивата, тъй като при наличната информация, това би било нечиста сделка, само че що се оказва до определението ѝ като „ левашка”, както я назова професор Михаил Константинов, въпреки всичко означи, че офанзивите могат да бъдат разнообразни по трудност.

"Всеки път при офанзива се употребяват разнообразни способи ", означи Константин Веселинов, а тя се дефинира от отбраната.

Що се отнася до задачата на офанзивата, Веселинов означи, че задачата на сходни закононарушения е парична, само че в тази ситуация е по-скоро уронване на престижа на страната.

Веселинов съобщи, че не би желал да генерализира, че всички хакери работят единствено на линукс, защото сега нещата доста са се трансформирали.

Адвокатите на Кристиян Бойков, който бе задържан за пробива в Национална агенция за приходите, обявиха, че не е бил той, защото всички хакери работят на линукс, а хакерът, атакувал сървъра на организацията, е употребявал и уиндоус.

"Сигурността е като водата. Тя не се интересува дали ще се къпете с нея или ще се удавите в нея. Сигурността е развой и зависи от това, което вършим ", съобщи Веселинов и сподели, че би трябвало да им а непрекъснат мониторинг на системите, с цел да се понижи риска от такива офанзиви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР