Вероятно всички собственици на дизелови превозни средства знаят за необходимостта

...
Вероятно всички собственици на дизелови превозни средства знаят за необходимостта
Коментари Харесай

ЗА или ПРОТИВ добавки в дизеловото гориво

Вероятно всички притежатели на дизелови транспортни средства знаят за нуждата от потребление на по този начин наречените добавки за дизелови мотори в студения сезон. Но в това време множеството от тях считат, че те би трябвало да се употребяват единствено поради към момента съмнителното качество на българското дизелово гориво. Това обаче не е изцяло правилно - дизеловите мотори се нуждаят и от специфична химия през зимата и по други аргументи.

От основно значение температурата на пречистване на горивото, а не точката на заледяване. Факт е, че с намаляването на температурата на околната среда в дизеловото гориво стартират да се образуват парафинови кристали. В случай, че към горивото не се добави депресивна добавка, се образуват парафинови агломерати или по-просто казано - бучки от парафинови кристали. Когато доближат размера на порите на горивния филтър, те запушват филтъра и горивото стопира да влиза в мотора на автомобила.

Не би трябвало да забравяме, че условията за запазване на околната среда за рафинериите за гориво включват и понижаване на количеството сяра в него. Това от своя страна води до липса на смазване, което през зимата може да повреди елемента или да докара до скъпи поправки. Ето за какво е толкоз значимо в добавката да има и смазочни примеси. И още нещо значимо, което би трябвало да се знае, е, че когато в резервоара няма нужната добавка, то парафиновите кристали се утаяват на дъното му, което води до разслояване на горивото и работата на мотора на автомобила става нестабилна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР