Вероятно всеки си мечтае да направи някое изумително откритие, докато

...
Вероятно всеки си мечтае да направи някое изумително откритие, докато
Коментари Харесай

Изумителни открития в задните дворове на случайни хора

Вероятно всеки си мечтае да направи някое удивително изобретение, до момента в който копае в задния си двор. Е, за някои хора това не е просто фантазия, а самата действителност.

Тези хора, за които ще ви разкажем, са създали изключителни открития в задните дворове на своите къщи. Вероятно без въобще да допускат, че това е допустимо.

Нека забележим какво са съумели да открият.

650-годишно богатство

Андреас К. копае в своя заден двор, когато попада на няколко бижута, които очевидно датират от дълго време. Въпросните предмети обаче са толкоз нечисти, че Андреас в началото взема решение, че те не костват нищо. Той ги поставя в кутия и я поставя в мазето си, където ги държи към две години. Отново ги намира, когато взема решение да почисти мазето. Когато въпреки всичко взема решение да ги лъсне малко, той вижда, че наподобяват доста по-ценни, в сравнение с е считал.

След като разгласява фотоси на бижутата в интернет, един археолог го окуражава да извести за откритието си Австрийската организация. Агенцията е безапелационна – това е едно от най-значимите изобретение на средновековно богатство в цялата история на Австрия.

Той взема решение да резервира съкровището, само че с ангажимента, че може да го отдаде чартърен на някой от локалните музеи.

Съкровището на викингите

През 2007 година, след един в действителност тежък дъжд, Таге Петерсон открива две антични монети на своята морава. След като вика локалните археолози, открити са още 67 монети. Една от тях в никакъв случай не е откривана преди в Швеция, до момента в който от другата е откриван единствено още един образец.

Повечето от монетите са немски, британски и арабски, датиращи от 10-и и 11-и век. Някои от тях са в резултат на търговия, само че други са по-скоро “откупни ” пари, с които някои нации са плащали на викингите, с цел да не бъдат атакувани от тях.

Откритото богатство на викингите се е намирало на към 400 метра от място, за което се знае, че в миналото е било вместилище на викингите. Тези страховити воини са употребявали земята като сейф – заравяли са надълбоко полезностите си, до момента в който не са им трябвали още веднъж.

Самолет от Втората международна война

През тази година 14-годишният Даниел Ром Кристиансен от Дания има задача в учебно заведение – той би трябвало да напише отчет за Втората международна война. И му би трябвало нещо забавно по тематиката. Неговият татко му споделя на подбив, че той би трябвало да потърси самолета, за който има легенда, че се е разрушил в полето зад техния дом. Дядото на Даниел преди време е казвал, че през 1944 година там се е разрушил аероплан. Никой обаче не му е вярвал.

Даниел обаче взема решение да направи тъкмо това – да потърси самолета. Той и неговият татко взимат железен детектор и стартират търсенето. Изненадани са, когато той стартира да издава звуци. Започват да копаят и за тяхна изненада откриват останките на аероплан на към 4-6 метра дълбочина.

Открити са хиляди елементи на самолета. Те откриват даже костите и персоналните движимости на водача. Свързват се с управляващите, а датската полиция взима костите, с цел да им се направи изследване и да бъде конкретизирана идентичността на водача. Ако те реализиран триумф с това, той ще получи военно заравяне в родината си Германия.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР