Вероятно всеки от вас се е сблъсквал с подуване на

...
Вероятно всеки от вас се е сблъсквал с подуване на
Коментари Харесай

5 проблема със стомаха, които могат да сигнализират, че нещо не е наред със здравето ви

Вероятно всеки от вас се е сблъсквал с отичане на корема, преяждане, болежка, дискомфорт. Ако имате тези признаци понякога и то откакто сте яли нездравословна храна или сте преяли, е обикновено, само че, в случай че те се появяват без забележима причина, може би има въпреки всичко някаква скрита причина. Ще ви кажем по кое време би трябвало да се притеснявате!

Киселини в стомаха

Ако в никакъв случай преди не сте имали киселини в стомаха и се появяват ненадейно, то може би би трябвало да се обадите на персоналния си доктор, изключително в случай че това е съпроводено със загуба на килограми, възприятие, че храната се забива в гърлото ви или кръв в изпражненията. Според Националния здравен институт може да сте измежду 20 % от хората, страдащи от гастроезофагеална рефлуксна болест. Това е положение, при което стомашната киселина предизвиква инфектиране и свиване на хранопровода. Киселините могат да причинят съществени затруднения в това число язва и астма и по тази причина не трябва да си мълчите.

Болки в корема

Ако болката е в горната част на корема, то може да става дума за проблеми с жлъчния мехур. Възможно е и червата ви да са раздразнени. Ако болката е продължителна и се повтаря е добре да се консултирате с лекаря си!

Запек

Запекът се дължи на това, че не приемате задоволително фибри или сте трансформирали диетата си. Ако запекът продължава прекомерно дълго време или ви е мъчно изхождане, евентуално имате проблем и би трябвало да се консултирате с доктор.


Диария

Диарията може да бъде породена от бактериални инфекции или прекомерно преяждане. Диарията може да докара до дехидратация, по тази причина би трябвало да следите дали тя продължава повече от 2 дни, дали имате постоянно повръщане, мощна болежка в корема или ректума. Ако имате хронична диария, това може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза. увреждане на дебелото черво.

Подуване и газове

Ако газовете ви са повече в сравнение с е обикновено, то може би повода е колит или някаква хранителна алергия. Задължително е да се консултирате с доктор!

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР