Вероятно всеки е запознат с теорията, че хората, които пишат

...
Вероятно всеки е запознат с теорията, че хората, които пишат
Коментари Харесай

Разбиха мита за левичарите и десничарите

Вероятно всеки е осведомен с теорията, че хората, които пишат с лява ръка, са по-креативни, имат по-богато въображение и се осланят повече на страстите си, тъй като са с по-развито дясно полукълбо на мозъка. Според нея, хората, които пишат с дясна ръка, употребяват повече лявото мозъчно полукълбо, са по-рационални, имат по-развито логическо мислене и се оправят по-добре в точните науки.

Според енциклопедия Британика обаче съществуването на дясномислещи и лявомислещи хора е мит, съобщи БНР. По последни проучвания, благодарение на технология, която изобразява дейните елементи от мозъка, не са открити доказателства за ляво и дясно мислещи хора.

Един от пунктовете, по които теорията за креативните лявомислещи и разумните дясномислещи хора се проваля, е фактът, че се пробва да изясни прекомерно неразбираеми и сложни мозъчни действия. Математическото мислене, да вземем за пример, е посочено като обвързвано с логиката и надлежно позиционирано в лявата половина на мозъка. Математиката обаче е в основите си креативен развой, като се изключи че изисква и логическо мислене. По същия метод творчеството не е просто плод не необуздана страст. За основаването на някои творби е нужна точна и прецизна мисъл.

Затова и ръката, която използваме по-често в всекидневието си, няма връзка с гениите, които притежаваме и метода ни на мислене, само че несъмнено е още един симптом, по-който да се разграничаваме и идентифицираме.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР