Вероятно всеки човек си е помислял поне веднъж в живота

...
Вероятно всеки човек си е помислял поне веднъж в живота
Коментари Харесай

Най-тежката работа в света? Сибирски корабостроители изтръгват кораби от лед на -40 градуса

Вероятно всеки човек си е помислял най-малко един път в живота си, че неговата специалност е най-трудна. Но има едни хора в най-отдалечената част на планетата, които се борят против метеорологичните условия.

Сибирските корабостроители би трябвало да изтръгнат плавателните съдове от леда на минус 40 градуса по Целзий, както задачата е да ги поправят. Това се случва с постепенно изчукване на ледените парчета към корабите… най-вече на ръка.

Има един умрял и няколко ранени, откакто през вчерашния ден покривът на магазин се е срутил под тежестта на снега

Корабите се намират в пристанището на Якуцк на крайбрежията на река Лена. Реката дава занаят на локалните целогодишно, даже в най-тежките условия, когато температурите се случва да паднат до минус 50 градуса.

„ Ако се облечеш както би трябвало, всичко е наред. Когато би трябвало пък да се преобличаме, от нас излиза пара “, разяснява 48-годишният Михаил Клус, който се занимава точно с това цялостен живот.

При специалността има и тънкости – в случай че ледът към кораба бъде разрушен прекомерно надълбоко, тогава се доближава до водата и всичко, което би трябвало да бъде поправено, потъва.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР