Вероятно ви се струва, че хитът God of War не

...
Вероятно ви се струва, че хитът God of War не
Коментари Харесай

Кори Барлог за God of War: Кратос едва не беше изключен от играта

Вероятно ви се коства, че шлагерът God of War не би просъществувал без съществуването на основния воин, само че студио Santa Monica не мисли по този начин. Фактически екипът е предполагал по какъв начин ще се проектира играта, в случай че Кратос не е включен като воин в нея. Някои членове от Santa Monica са определили неговия облик като отровен и по едно време са наклонили везната в интерес на неговото унищожаване. Това показа Кори Барлог на конференцията Gamelab в Барселона през днешния ден.

Той изясни: „В началото на полемиката хората ни споделяха да се отървем от Кратос. Според тях той е скучен, с него трябвало да се приключи“.

Според Барлог, Кратос е дебютирал във франчайза като антагонист (противогерой) по време, когато такива характери са липсвали като акцент. Той е бил планиран като „много противен пич“, което е имало смисъл за екипа през 2005 и по тази причина доста чиновници на Santa Monica не са желали да работят по него за изданието от предходната година. Вместо него е бил препоръчан напълно нов и друг основен воин по отношение на „правилната“ митология за God of War (тоест гръцката). Затова Барлог изразил съпротивата си посредством предложение на сюжет, в който антагонистът се пречиства от най-лошите си импулси.

Той показа: „Те не харесваха героя. Искаха нов. Трябваше доста увещание, с цел да ги накараме да схванат, че в него е положителната идея…“

Така се е стигнало до въвеждането на сина на Кратос, Атрей. По едно време неговият воин също бил заплашен от изключване, този път обаче заради проблеми с бюджета. Затова Барлог пази още един сюжет на играта, подобен, в който Атрей не участва „просто като проект Б“. Двата характера обаче отразяват прекарванията на Барлог с филмовите продуценти на Sony. Като ентусиазъм той уточни Сам Мендес, виновен за издаването на Skyfall и Road to Perdition. Освен това различен фактор за задържането на Атрей е било раждането на сина на Барлог: „Трябва да има лична връзка с всяка история, която вършим. Ако няма, това ще си проличи на екрана„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР