Вероятно вече сте видели изображението да се тиражира в социалните

...
Вероятно вече сте видели изображението да се тиражира в социалните
Коментари Харесай

Ето как ракета на SpaceX изгори скъпа камера на NASA

Вероятно към този момент сте видели изображението да се тиражира в обществените медии: устойчиво разтопена камера, която към момента се придържа към статива. Тази обречена камера принадлежи на фотографа на  NASA  Бил Ингълс, който я употребявал, с цел да улови старта на ракетата Falcon 9 на  SpaceX  във вторник.
Много хора видяха облика и подтекста и допуснаха, че камерата е била прекомерно покрай площадката и е изгорена от страхотната мощ на ракетата Falcon 9. Но Ингълс е умел фотограф на NASA и той е сложил този съответен уред на безвредно разстояние, надалеч от яростта на ракетата, написа kaldata.com/

Какво в действителност се е случило тогава? Изстрелването провокира  тревен пожар , който гълтам оборудването. Ингълс разказва камерата като „ изпържена “, само че картата с памет е оживяла. NASA показа GIF от огнения епизод в петък.

Изпържената камера не беше единствената в този ден. Ингълс имаше още пет и останалите оцеляха, в това число четири, които бяха в периметъра за сигурност на мястото за изстрелване.

Тогава SpaceX изведе в орбита пет сателита  Iridium NEXT  и два сателита  GRACE-FO. Тези спътници са предопределени за премерване и картографиране на гравитационното поле на Земята.

 NASA
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР