Вероятно вашите публикации в социалните медии са пълни със снимки,

...
Вероятно вашите публикации в социалните медии са пълни със снимки,
Коментари Харесай

Меме във Фейсбук разпознава лица?

Вероятно вашите изявления в обществените медии са цялостни със фотоси, показващи трансформации на хора - в това число звезди, другари, семейство или инцидентни хора. Меме (Мийм, Мем) е напълно елементарна техника на колажа, която всеки може да употребява. Идеята е: взема се фотография на човек, кадър от филм и въобще каквото и да е образно изображение. А към него се прикача гръмък и къс текст, най-често гениална хрумка, или забележителна дивотия.

Въпреки че Меме, който се популяризира във Фейсбук, Instagram и Twitter, е превъзходен метод да покажете какъв брой сте се трансформирали през годините. Потребителите свободно споделят изображенията, един технолог и почитател на техниката се замисли дали в действителност цялото предизвикателство не е нещо злокобно и провокира полемика за технологията.

Кейт О`Нийл, която е създател на книга, наречена Tech Humanist, продължи да теоретизира:

"Благодарение на Меме в този момент има доста огромен набор от деликатно курирани фотоси на хора от преди 10 години и в този момент. Лошо ли е, че някой може да го употребява, с цел да образова логаритъм за различаване на разположение? Не е наложително ", сподели О`Нийл. Twitter, отбелязвайки, че сходна технология може да се употребява за разкриване на изчезнали деца.

Редица софтуерни компании, в това число Фейсбук и Amazon, бяха подложени на критика за последствията върху персоналния живот от технологията за различаване на лица.

Говорител на Фейсбук даде следното изказване за Fox News:

"Това е основан от потребителя мем, който самичък по себе си стана вирусен. Фейсбук не започва тази наклонност и мемът употребява фотоси, които към този момент съществуват във Фейсбук. Фейсбук не печели нищо от този мем (освен да ни припомня за съмнителните фешън трендове от 2009 г.). Напомняме ви, че потребителите във Фейсбук могат да изберат да включват или изключват разпознаването на разположение когато и да е. "

Instagram и Twitter още не са дали отговор на искане за коментар от Fox News.

Въпреки че О`Нийл споделя, че технологията за различаване на разположение евентуално ще бъде най-полезна за целенасочена реклама, тя акцентира в няколко следващи туитове, че потребителите би трябвало да останат бдителни с това, което споделят, без значение от обществената платформа.

Снимка: Reuters
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР