Вероятно в някакъв момент сте чували термина гинекомастия, но не

...
Вероятно в някакъв момент сте чували термина гинекомастия, но не
Коментари Харесай

Гинекомастия - какво представлява и как се отстранява

Вероятно в някакъв миг сте чували термина гинекомастия , само че не сте напълно наясно с него. Казано на малко, гърдите се развиват в интервала на пубертета, като при мъжете и дамите този развой протича по друг метод.

 

Водени от въздействието на хормоните и заложеното в гените програмиране, гърдите на дамите добиват класическата си женска форма, до момента в който при мъжете те остават едва изразени и формирани най-вече от мускулна тъкан.

 

При някои мъже, обаче, се получава особеност от прекалено струпване на мастна или жлезиста тъкан и това кара гърдите да се развиват, добивайки формата на женски гърда.

 

Дори и в случай че това не съставлява някаква заплаха за индивида, появяването на женски вид гърди , изключително в случай че положението е мощно изразено, предизвиква неописуемо стеснение за младите мъже.

 

Психологическата контузия от сходно положение е доста тежка и оправянето с нея може да отнеме доста дълго време, ето за какво оформянето на мъжки вид гръд е доста значима процедура (вижте предложенията на Estetics & Dermatology ).

 

Корекцията на гинекомастията благодарение на дерматохирургия

 

Оперативното отнасяне на гинекомастията нормално се прави с обща или местна упойка, според от обстановката. Също по този начин, нормално се избира интравенозната седация.

 

Операцията по гинекомастия е амбулаторна процедура , която лишава приблизително към 2-3 часа. Пациентът не би трябвало да остава през нощта в болничното заведение. Той може умерено да се върне вкъщи още на същия ден.

 

Хирургът ще направи дребен прорез (около 4 мм) към зърно-ареоларния комплекс на пациента. В случай, че хирургът срещне огромна жлеза, тогава може да се наложи да се направи още един прорез на зърното, само че това се преценя съгласно случая.

 

През мястото на разреза се вкарва тръба под кожата и се прави прецизна VASER липосукция . Липосукцията отстранява всички непотребни мазнини и жлезисти тъкани. Процесът се повтаря и за другата страна на гърдите (ако е необходимо).

 

Истинското умеене на хирурга се крие в поддържането на симетрията на гръдния панер и умеене да не се отстранява прекалено много или малко от тъканта. Ако се в профил прекалено много мастна тъкан, гръдният панер може да придобие забележима вдлъбнатина и асиметрия.

 

Следователно е належащо да се внимава извънредно доста и да се прави всичко с възприятие на мярка. Разрезът се затваря с конци. Необходими са единствено един или два шева. След процедурата, гръдният панер се превързва изцяло.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР