Вероятно целият ремонт на бул. Монтевидео“ в София ще приключи

...
Вероятно целият ремонт на бул. Монтевидео“ в София ще приключи
Коментари Харесай

Целият бул. „Монтевидео“ в София готов тази година

Вероятно целият ремонт на бул. „ Монтевидео “ в София ще завърши тази година, което изпреварва графика, очакван за обекта. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на инспекция на обекта. Цялостният план за уголемение на бул. „ Монтевидео “, включва 1,5 км. и бе стартират предходната година.

„ Остана третият стадий на разширението в сектора, в който се извършва метростанцията при ул. „ 763 “. Ремонтът там беше очакван за идната година, само че сътрудниците са поработили с шефа на „ Метрополитен “, тъй че чакам още през ноември да можем да стартираме осъществяването, и в случай че времето разреши още тази година да осъществим и този сектор и да имаме напълно приключен бул. „ Монтевидео “, удостовери Фандъкова.
 Снимка: Труд  Снимка: Труд  Снимка: Труд  Снимка: Труд
Дейностите по втория стадий от разширението на булеварда, който се прави това лято, към този момент завършват. Движението ще бъде пуснато след празниците. Предвидено е на следващия ден да стартира полагането на износващия слой асфалт. От на следващия ден затварят кръстовището при ул. „ Бояна “, придвижването ще бъде възобновено в понеделник.

В частта изпълнена предходната година, булевардът е 4-лентов. Той е 3-лентов в 300-метровата част до бул. „ Никола Петков “, като в посока към този бул. лентите ще бъдат две.

Намаляването с една лента се е наложило поради запазването на дървета, които другояче биха били отсечени поради булеварда. „ Имайки пред тип, че тук следва да бъде уголемен Околовръстният път в идващите години и да се построи връзка с него, специалистите пресметнаха, че няма да има потребност от такова необятно трасе в този сектор “, изясни кметът.

Кметът изясни и, че от всички пластове асфалт се взимат проби, с цел да се подсигурява качеството на обекта.

За идната година е заложен ремонтът на бул. „ Линкълн “. Общината има и цялостна подготвеност за осъществяване на ул. „ Народно хоро “ и неремонтираната част от ул. „ Бояна “. Така кв. „ Овча Купел “ ще се трансформира в извънредно прелъстителен регион дружно с стартирането на метрото при започване на 2020 година, твърди кметът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР