Вероятно три избирателни секции ще бъдат открити в Русия за

...
Вероятно три избирателни секции ще бъдат открити в Русия за
Коментари Харесай

Външният министър каза колко изборни секции ще има в Русия

Вероятно три изборни секции ще бъдат открити в Русия за идните предварителни парламентарни избори на 2 октомври, сподели служебният министър на външните работи Николай Милков на срещата при президента с представители на институциите, виновни за подготовката и провеждането на вота 2 октомври.

Министър Милков означи, че по-специфична ще бъде организацията на изборите в Русия и Украйна. Той още веднъж изрази вяра, че няма да има проблеми с организацията и провеждането на вота в Русия. Българската страна е поискала откриване на изборни секции, като там нормално се провеждат 4-5, само че сега евентуално секциите ще бъдат 3, според от интензивността на хората, уточни Милков.

По отношение на Украйна е поискано единодушие посредством украинското посолство у нас, защото посолството ни в Киев прекрати краткотрайно активността си. Министър Милков сподели, че за организацията на вота в Украйна ще се разчита в най-голяма степен на интензивността на българската общественост, тъй като командироването на чиновници е комплицирано в изискванията на действителен боен риск.

Николай Милков уточни, че все още има към този момент десетина единодушия от приемащи страни за откриване на секции като от Министерство на външните работи чакат откриване на към 700 до 750 секции, в това число на тези, които се разкриват автоматизирано. Министерството се приготвя за организацията на към 800 секции, с цел да има прочут задатък, посочи Милков. Той напомни, че сумата за образуване на вота зад граница е 7 635 600 лева Необходими са и към 400 души от други ведомства, които да вземат участие в секционните изборни комисии в чужбина като членове на комисиите, на представители на държавната администрация в тях. На места се постанова командироването на повече от един човек, защото в локалните общности няма задоволително искащи, означи министър Милков.

Николай Милков моли всички виновни институции, в случай че е допустимо, бързо да приготвят изборните бумаги, машините, с цел да може навреме Министерство на външните работи да провежда изпращането им, поради проблемите с летищата, които съществуват в света сега.

Министър Милков сподели също, че Министерство на външните работи разчита на българските общности зад граница за разговор и взаимна работа за организирането и провеждането на вота.
В срещата на " Дондуков " 2 участваха ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова, служебният вицепремиер по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на Главна дирекция „ ГРАО “ в Министерството на районното развиване и благоустройството, на Министерството на електронното ръководство и на „ Информационно обслужване “ АД.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР